Deel dit artikel
-

UT-studenten helpen ING bij software-evolutie

Twaalf Bachelorstudenten Technical Computer Science van de Universiteit Twente hebben in een Honours project van ING Bank een jaar lang gewerkt aan software die evolueert van een heel eenvoudig banksysteem naar steeds meer diensten. Vandaag presenteren zij hun resultaten, in aanwezigheid van Peter Jacobs, Chief Information Officer van ING.

Banken hebben de afgelopen jaren grote veranderingen doorgevoerd en bieden intussen veel financiële diensten aan via internet of een app. Toch ligt aan de basis van de huidige software vaak nog het systeemontwerp van de jaren zeventig, dat gaandeweg is uitgebreid met nieuwe onderdelen.

De studenten ontwikkelden in duo’s een banksysteem met basisfunctionaliteit, en kregen vervolgens individueel de taak om de software voor nieuwe diensten daarbovenop te bouwen.

Oorspronkelijk waren bijvoorbeeld app’s niet meer of minder dan de mobiele versie van de website, maar simpelweg een module erbij bouwen werkt niet meer. Het werkt eerder andersom: de website wordt aangepast aan de app. Tegelijk heeft elke bank nog een schare klanten die op een klassieke manier wil blijven bankieren, dus de basis kan niet ineens overboord. Het programmeerwerk van de studenten geeft inzicht in dit type keuzen.

Het ‘ING Honours project’ maakte geen deel uit van het curriculum van Technical Computer Science, de studenten kregen voor hun werk een vergoeding van ING. Wel wordt onderzocht of dit type praktijkprojecten in de toekomst ook in de studie ingebed kan worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond