Deel dit artikel
-

Vakbonden aan Tweede Kamer: zorg voor rust en fatsoenlijke banen op de postmarkt

Zorg voor duurzame werkgelegenheid met fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden op de postmarkt. Dat vragen vakbonden FNV, Bond van Post Personeel, CNV en VHP2 in een gezamenlijke brief aan de Tweede Kamer. Ze doen dat in verband met het plenaire debat over de toekomst van de postmarkt in de Kamer vandaag.

De bonden constateren dat de concurrentie op arbeidsvoorwaarden onverminderd is. Binnen de bedrijven is er veel onrust op allerlei gebied. De druk op werknemers neemt ‘onverantwoorde vormen aan’.

De bonden pleiten voor een eind aan de kunstmatige bevordering van netwerkconcurrentie op de postmarkt. Er wordt steeds minder post verstuurd. Tegelijk neemt de concurrentie nog steeds toe. Daardoor is de reorganisatiedruk in de bedrijven enorm hoog.

Volgens Joost Bol, bestuurder Bond van Post Personeel, moet de politiek echt kiezen voor consolidatie en duurzame werkgelegenheid op de postmarkt. ‘De toekomst op het spel zetten van medewerkers door kunstmatig netwerkconcurrentie aan te wakkeren, dat mag geen doel op zich zijn van de politiek. De politiek moet nu haar verantwoordelijkheid nemen.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond