Deel dit artikel
-

Vanavond cijferregen techreuzen

Het gebeurt niet vaak dat vijf grote techbedrijven op dezelfde dag hun kwartaalcijfers presenteren, maar vanavond na 21.00 uur Nederlandse tijd doen Facebook, Amazon, Twitter, Apple en Alphabet (Google) tegelijk de boeken open.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat Twitter zijn cijfers bewaart tot na het sluiten van de Amerikaanse beurs. Het wordt spannend. Analisten verwachten niet al te beste omzet- en winstcijfers, ondanks groei van het aantal gebruikers.

Analisten zijn vooral benieuwd naar Amazon, waarvan de omzet de 100 miljard dollar nadert. Mogelijk wordt dat bedrag net niet gehaald, maar er wordt rekening gehouden met ruim 90 miljard dollar tegen 88,9 miljard in het tweede kwartaal. Met dank aan de coronapandemie, die ervoor heeft gezorgd dat nog meer mensen online zijn gaan bestellen. Overigens viel Prime Day, altijd goed voor extra omzet, dit jaar buiten het zomerseizoen.

Google sloot een matig tweede kwartaal af, maar het derde kwartaal ziet er vermoedelijk beter uit nu de advertentiemarkten zich weer hebben hersteld. De schatting is een omzet van bijna 40 miljard.

Facebook zal vermoedelijk ruim 19 miljard omzet rapporteren. Het tweede kwartaal verliep vrij gunstig voor het sociale netwerk.

De iPhone 12 is net uit en de eerste verkopen kunnen nog niet worden meegerekend in de cijfers die Apple presenteert. Analisten letten vooral op de verwachtingen voor het huidige kwartaal.

Naast de vijf grote techreuzen zal ook gamebedrijf Activision Blizzard zijn kwartaalcijfers publiceren.

Volgende week worden de cijfers verwacht van onder meer PostNL, PayPal, Ahold Delhaize (bol) en Alibaba.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond