Veel klachten over pakketbezorger GLS

Pakketbezorgers gaan nog altijd veelvuldig in de fout. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Bij een op de drie consumenten ging het afgelopen jaar iets mis. Vooral bij de kleinere pakketbezorgers is een flinke stijging van het aantal klachten te zien.
Onderzoekers van de Consumentenbond vroegen ruim 20.000 consumenten naar hun ervaringen met pakketbezorgers. Bij 30 procent ging in de afgelopen 6 maanden iets mis. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. In 2021 was dat nog 27 procent en in 2020 22 procent.
Op Klachtenkompas, het online klachtenforum van de Consumentenbond, kwamen het afgelopen jaar wel minder klachten binnen. Na een piek in de coronaperiode (13.249 klachten in 2020) liep het aantal klachten daarna gestaag terug. Eerst naar 10.994 in 2021 en vervolgens naar 8168 in 2022. Maar die daling geldt alleen voor PostNL, DHL en DPD. Bij UPS en GLS steeg het aantal klachten juist. Bij UPS met 31 procent en bij GLS zelfs met 481 procent
Consumenten klagen vooral over onduidelijkheid waar het pakket is, niet bezorgde pakketten en over de klantenservice die niet goed helpt. Ook de onterechte niet thuis-meldingen en problemen met de track-and-trace-code zorgen voor veel ergernis.
Consumenten zijn ook niet tevreden over de bereikbaarheid van de postbedrijven. Gemiddeld geven ze die een 4,9. Dat is een daling ten opzichte van voorgaande jaren. In 2021 scoorden de bedrijven gemiddeld nog een krappe voldoende (5,6) en in 2020 een 6,6. Op dit vlak scoren alle pakketdiensten slecht, maar op Klachtenkompas klagen opvallend veel consumenten over GLS.
GLS laat in een reactie weten dat de explosieve stijging van het aantal klachten komt door een structureel personeelstekort. Ook zegt het bedrijf dat er tijdens de coronaperiode een werkwijze is ontstaan, die voor meer klachten zorgt. Als voorbeeld noemt GLS het neerzetten van pakketten zonder persoonlijk contact. Volgens GLS zijn inmiddels maatregelen getroffen en loopt het aantal klachten terug. Die terugloop ziet de Consumentenbond niet. Op Klachtenkompas kwamen in de eerste 4 maanden van dit jaar al ruim 200 klachten binnen over GLS. Dat zou betekenen dat het totaal aantal klachten in 2023 nóg hoger uitkomt dan in 2022.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
6 Reacties
Kayliegh
ik had laatst ook een van GLS, die belde aan, ik woon op de 3de verdieping, maar ik maakte geen gebruik van de telecom, ik verwachtte dat het de vaste bezorger was die wel wist op welke verdieping die moet zijn. die postbezorger komt boven, begint tegen me tekeer te gaan dat ik niet aangaf op welke verdieping, dus aangegeven dat er beneden naast de ingang verdorie een bord hangt en precies op staat op welke verdieping je dan moet zijn. hij ging er tegenin en begon te zeggen dat hij zijn eigen kind bijna niet ziet en moet overwerken enzo. alsof dat dan mijn probleem is dat jij geen ander werk kan vinden dan? dat je niet hoeft over te werken zodat je je kind dan vaker kan zien? ga lekker bij je eigen familie zielig doen ofzo
Mallepietje
Kayliegh, lekker begripvol van je, de bezorger komt voor jou langs om jou pakket te bezorgen. beetje medewerking van jou kant is dan toch niet teveel gevraagd…. kom op zeg.. fatsoen van tegenwoordig is ook ver te zoeken…
Ginger
voor de kerst wat besteld. ben er achter gekomen dat de bezorger via Google map op een adres had bezorgd. wat volgens Google map mijn adres moest zijn. en dat adres was niet bewoond. dus dat pakketje is gewoon weg. en een grote mond van de bezorgster gehad
.
Rob
Klachten PostNL dalen?? Dat zal wel komen omdat men er te moe van is geworden.
Rob
UPs is een Amerikaanse onderneming, en als je Amerikanen ooit echt hebt meegemaakt dan weet je dat het volk is met een grote bek. “Wij zijn de grootste ter wereld..” met opscheppen bedoelen ze dan.
Ik ken wat mensen die er gewerkt hebben, in het begin is het leuk en voelden ze zich gewaardeerd. Vervolgens werden ze stukje bij beetje mentaal afgebroken. Een hoop zijn er al weg en die leven nu weer helemaal op, men zegt nu zelfs dat men niet begrijpt hoe slecht ze zich hebben laten behandelen. Geestelijke onderdrukking.
Als je een opgewekte koerier aka Service Provider ziet, weet dan dat deze gehersenspoelt is en nog onder invloed is van het gif van zijn/haar slang van een werkdwinger.
Knoop een gesprek aan, je helpt hem/haar de ogen te openen.
jeroen
Ik heb een maand als veredelde koerier gewerkt voor een klein transport bedrijfje in mijn woonplaats, deze reden in het begin voor DHL en postNL meen ik en zijn later een beetje uitgegroeid tot een meer van semi-zelfstandig transport bedrijf. Ik reed op de bestelwagen in de nachtdistributie.
Ze waren niet echt vervelend maar het was wel echt slecht werk in het algemeen in mijn optiek. Het distributiecentrum is echt de meest nare plek die ik ooit heb gezien in mijn leven en de tijdsdruk is immens; ik vind het niet verwonderlijk dat die pakketbezorgers als gekken rijden; het wordt gewoon uitgelokt door die tijdsdruk. Maarja wat geven die hogeheren die dat beslissen er nou om joh, zolang de cijfers maar zwart zijn en niet rood, toch? Boetes en de rest zijn toch voor de chauffeur.
Ik raad niemand, maar dan ook echt niemand aan om te werken als koerier of bezorger, bij wie dan ook; het is het meest slechte en nare baantje ooit. Zelfs als je niks beters denkt te kunnen kun je toch maar beter voor iets anders gaan..
En oja, er wordt inderdaad onderling gepraat over de bezorging, ze weten bij wie ze pakketjes voor de buren kunnen afgeven en niet en je kan de koeriers ook maar beter te vriend houden; waarom zou je uberhaubt vervelend tegen ze doen? Ze hebben het al rete zwaar… Een lach of vriendelijk praatje aan de deur is het mooiste wat er is voor hun…