Deel dit artikel
-

Veenman start ‘Uber voor printers’

Xerox dochter Veenman start een virtueel printernetwerk. Bedrijven, studenten en consumenten kunnen printen en scannen in de cloud en die prints bij Veenman-partners ophalen. Bruna is de eerste partner die toetreedt tot het netwerk.

De nieuwe dienst, die werkt op basis van een tegoed, werd vanochtend in Amsterdam aangekondigd.

Het netwerk met multifunctionele printers onder de noemer Innoprint is op vier locaties in Amsterdam getest, met 200 actieve gebruikers. Er wordt gebruikgemaakt van Google cloudprint, maar andere cloudomgevingen kunnen ook toegevoegd worden.

Bij het printen moet een virtuele printer worden geselecteerd. Dat kan straks ook met een app. Met een RFID-sleutel (later ook NFC) of een wachtwoord kunnen de prints ter plekke worden uitgedraaid. Betalen kan met iDEAL en PayPal. Per pagina betalen gebruikers 5 eurocent.

Volgens Veenman-directeur Dirk Olivier wordt er minder geprint en is er ook minder behoefte aan het bezit van printers. Flexwerken neemt toe. “Wij hebben naar de laatste trends gekeken en denken dat hier behoefte aan is. Het is denk ik ook het einde van langjarige printercontracten.”

Olivier vergelijkt het initiatief met Uber, maar dan voor printers. Innoprint kan de printers zelf leveren of bestaande printers aanpassen.

Veenman hoopt op een netwerk van 5000 printers. Gesprekken met retailers zijn gaande. Binnen afzienbare tijd moeten circa 330 Bruna-winkels worden voorzien van printers van Innoprint. Bruna betaalt voor het gebruik een vergoeding. “Dit brengt extra omzet met zich mee”, zegt directeur Fred Zeegers van Bruna.

De adviesprijzen voor consumenten zijn als volgt:
A4 enkelzijdig zwart/wit: €0,15
A4 enkelzijdig kleur: €0,45
Scannen: €0,05 per pagina (het gescande document wordt naar het e-mailadres van de gebruiker verzonden).

Voor zakelijk printen in meer gesloten omgevingen worden andere prijzen gehanteerd en kunnen ook prijsafspraken op maat worden gemaakt.

Innoprint

Deel dit bericht

2 Reacties

Rutger

De enige uber voor … die ik nog mis is de uber voor airbnbs.

mattijs

Buitengewoon creatief en ondernemend. Bravoure is nodig in een weglopende business propositie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond