Deel dit artikel
-

Verswinkel HelloFresh gaat zondags bezorgen

Naar eigen zeggen is het een Europese primeur: een internetwinkel die versgoederen ook op zondagen gaat bezorgen.

“Wij waren zo sterk gegroeid, dat uitwijken naar een extra leverdag noodzakelijk was”, zegt Maartje Frederiks, oprichter van HelloFresh in Nederland. “Gelukkig hebben we een eigen landelijk netwerk van gekoeld transport opgebouwd, waardoor uitbreiden naar zondag niet ingewikkeld bleek en wij ook geen extra kosten aan de klant hoeven te vragen. De prijs blijft hetzelfde.”

De extra bezorgoptie geldt maar voor een deel van de klandizie van HelloFresh. Enkel de klanten in de Randstad kunnen de groentendozen ‘s zondags tussen half twaalf en half zes ontvangen.

HelloFresh is een bedrijf waarbij klanten online een abonnement afsluiten om wekelijk, of naar wens iets minder vaak, een doos met verse groenten en recepten thuis te ontvangen. Momenteel worden er elke week vijftigduizend maaltijden gegeten door heel Nederland.

Sinds 2012 doorliep HelloFresh drie investeringsronden waarbij durfkapitalisten meer dan tien miljoen euro in het Europees werkende bedrijf staken. Afgelopen najaar staken Vorwerk, Holtzbrinck en Phenomen Ventures nog een onbekend bedrag in de etensbezorger.

Het zelfopgelegde doel is om in 2015 een procent van de Nederlandse huishoudens te voorzien van een HelloFresh Box.

Foto: Jessica Spengler (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond