Deel dit artikel
-

Verzekeraar beloont TomTom-automobilist met lagere premie

Automobilisten met een TomTom kunnen in Engeland een goedkope verzekering afsluiten, op voorwaarde dat ze per satelliet gevolgd mogen worden.

Dat heeft TomTom vandaag aangekondigd. Het gaat om een Fair Play Insurance, waarbij niet wordt gekeken naar geslacht, leeftijd of auto, maar of iemand geen brokken maakt.

Daartoe moet de automobilist wel gevolgd worden via een satelliet navigatiesysteem, de TomTom PRO 3100. Ook is een abonnement op LiVE-diensten vereist, waarbij de bestuurder waarschuwingen krijgt voor snelheidscamera’s of plekken waar normaliter veel ongelukken gebeuren. Verzekeraar Motaquote, onderdeel van de Protactagroup uit Wales, kan het rijgedrag op elk gewenst moment volgen.

Het idee is niet nieuw. Al in 2007 was er sprake van een Nederlandse proef met een zwarte doos in de auto die het rijgedrag van de bestuurder volgt. Aan de proef met vierhonderd beginnende automobilisten werkten zes verzekeraars mee. Op basis van het risicoprofiel van de bestuurder, rijstijl en aantal kilometers zou de premie voor de autoverzekering worden vastgesteld. Zover is het echter niet gekomen.

Diverse Nederlandse verzekeraars bieden wel premies aan op basis van goed rijgedrag. Bij Co-operative, een Britse verzekeringsmaatschappij, kunnen automobilisten in ruil voor een lage premie een zogenoemde Smartbox installeren in hun auto.

Deel dit bericht

1 Reactie

Spotify Download

Ooh wat grappig zeg. Na lijkt me wel wat zon verzekering, jammer dat ze niet in Nederland hebben. Ben namelijk echt zon truttige rijder. Ben nu opzoek naar goede verzekeraar en beetje goedkoop zag hier een leuke lijst Lijst Verzekeraars heeft iemand ervaring met 1 van deze?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond