Deel dit artikel
-

(Emerce TV) Arla: ‘We vieren ook onze mislukkingen’

Arla Foods is een Zweeds-Deense zuivelcoöperatie, die eigendom is van ongeveer 10.000 melkveehouders. Het hoofdkantoor staat in het Deense Aarhus. Het huidige bedrijf is ontstaan door een fusie tussen het Zweedse Arla en het Deense MD Foods. Remi Tromer is verantwoordelijk voor de coorninatie van e-commerce activiteiten in Europa. “De landen leren van elkaar,” vertelt ze in de Videocollectie E-Commerce.

Arla verkoopt een breed pakket van melkproducten waaronder dagverse producten, kaas, boter en melkpoeder. Bekende merknamen zijn Arla, Castello (kaas), Lurpak (boter) en Puck.

Het bedrijf is vooral actief in Denemarken, Zweden en Finland en in Noordwest-Europa.

Na de fusie tussen Friesland Foods en Campina moest de nieuwe combinatie van Europa bepaalde activiteiten afstoten. De zuivelfabriek in Nijkerk is op 4 mei 2009 door Arla overgenomen, inclusief de merken Kwarkyoghurt, Milk&Fruit en Breaker (van Friesland Foods), evenals Melkunie (voorheen Campina). Ook kreeg Arla een licentie van 10 jaar voor gebruik in Nederland van het merk Friesche Vlag voor dagverse zuivelproducten.

Er zijn volgens Tromer belangrijke verschillen tussen de landen als het gaat om e-commerce. Zelf levert het bedrijf niet rechtstreeks aan de consument. De verkoop gaat via partijen als Albert Heijn en Picnic. “We zien de platformen van de retailers niet alleen als een verkoopkanaal, maar ook als een communicatieplatform voor onze klanten. Daar ligt nog wel een uitdaging.”

Arla ziet de sector als een ‘speeltuin’. De regionale teams krijgen een mandaat om hun eigen beleid te voeren als het gaat om de samenwerking met retailers. “Wij vieren onze mislukkingen net als onze successen, want we zien het als een leerproces. Om te voorkomen dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden, worden de bevindingen zoveel mogelijk in de organisatie gedeeld. Succesvolle formules kunnen zo snel worden geïmplementeerd in andere landen.”

De video Volgens Arla is e-commerce een speelplaats is na registratie gratis beschikbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond