VodafoneZiggo test Docsis 4.0

VodafoneZiggo heeft naar eigen zeggen als eerste bedrijf in de wereld een Docsis 4.0 test gedaan via het live Ziggo-netwerk. Voor klanten komt deze netwerkcapaciteit de komende jaren beschikbaar.
De Docsis 4.0 test vond plaats in de VodafoneZiggo TEC Campus in Amsterdam. Op deze plek leidt VodafoneZiggo zijn monteurs op en probeert hier netwerkinnovaties uit.
Het bedrijf zegt dat met deze standaard video streamen en gamen thuis mogelijk is met meerdere mensen tegelijk, en in een groot ziekenhuis met meerdere afdelingen digitaal kan worden samengewerkt. Ook kunnen 80 mensen tegelijk vergaderen via MS Teams en 40 mensen tegelijk televisiekijken in 4K-kwaliteit.
VodafoneZiggo heeft landelijk ruim 40.000 km glasvezel. De afstand die het internetsignaal aflegt, gaat voor het grootste deel via dit netwerk. Het laatste stuk naar de klant gaat via de kabel. Daarvoor gebruikt VodafoneZiggo al jaren Docsis-technologie.
Sinds 2019 voerde het bedrijf de laatste Docsis 3.1 -standaard stapsgewijs in. Daarna konden klanten kiezen voor Ziggo Internet abonnement met een downloadsnelheid van 1 Gbit/s.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
2 Reacties
Wouter Blom - Online Marketing Bureau Stramark
Docsis 4.0 is gespecificeerd tot 10 Gbps down en 6 Gbps up. In theorie kan Ziggo dus 1Gbps up EN down gaan aanbieden.
Overigens is Docsis 3.1 ook goedgekeurd voor 10 Gbps down en 1-2 Gbps up. Vermoedelijk is de praktijk lastiger dan de theorie.
Bron: https://www.cablelabs.com/technologies/docsis-4-0-technology
Als ze de concurrentie met de glasvezel tot aan de gebruiker aan willen blijven gaan zal de latency en andere betrouwbaarheids metrics ook moeten verbeteren, naast gewoon de snelheid.
HJ - Webton - Webton
Het is bekend dat Docsis 4.0 specificaties heeft tot wel 10 Gbps naar beneden en 6 Gbps omhoog. Hierdoor zou Ziggo geproduceerd kunnen worden met een snelheid van wel tot 1Gbps, zowel naar boven als naar beneden.
Wat bijzonder interessant is, Docsis 3.1 heeft eveneens goedkeuring gekregen met snelheden tot wel 10 Gbps aan de onderkant en 1-2 Gbps naar boven toe. Toch lijkt het erop dat de toepassing in de praktijk ingewikkelder zal blijken te zijn dan gedacht in theorie.