Deel dit artikel
-

‘Waarde Bitcoin kan naar 5000 dollar’

De Bitcoin steeg dinsdag naar een nieuw record en noteerde 3525 dollar. Dat is drie keer de waarde van goud. Sinds de afsplitsing van Bitcoin Cash schiet Bitcoin als een komeet omhoog. Wie op 1 augustus Bitcoin kocht, heeft in luttele dagen 600 dollar winst gemaakt.

Sommige analisten denken dat een verdere groei naar 4000 en zelfs 5000 dollar mogelijk is. Begin dit jaar stond de Bitcoin nog op 1000 dollar.

Andere cryptomunten worden met het succes meegezogen. Ethereum noteerde dinsdag 290 dollar en kloonmunt Bitcoin Cash 380 dollar.

Met dit nieuwe hoogtepunt hebben alle cryptomunten samen (inclusief Litecoin en Ethereum) een marktkapitalisatie van 121 miljard dollar. Dat was ‘slechts’ 15,5 miljard op 1 januari.

Maar des te harder de Bitcoin stijgt, des te meer er wordt gespeculeerd over het uiteenspatten van de zeepbel. De 400 procent stijging voor Bitcoin gemeten over een jaar vinden Wall Street-veteranen ongezond.

Samson Mow, verbonden aan Blockstream, vindt het dan ook onverstandig om de Bitcoin als investering te hanteren, zegt hij tegen CBS. ‘De totale beschikbaarheid van de Bitcoin is gelimiteerd en de productie halveert iedere vier jaar, om maar te zwijgen over de kosten van het mijnen (aanmaken) van nieuwe munten. Er worden 1800 bitcoins per dag geproduceerd. Wil je de prijs vasthouden, dan moet je er aardig wat geld in pompen.”

De Nederlandse beleggersvereniging VEB ziet ook alle tekenen van een zeepbel en vergelijkingen met de tulpenmanie zijn dan ook niet van de lucht. De totale marktwaarde van alle cryptovaluta samen is dit jaar circa zes keer over de kop gegaan. Zakenbank Goldman Sachs waarschuwde vorige maand voor een tijdelijke implosie van de Bitcoin, maar verwacht dat de koers uiteindelijk toch verder zal klimmen.

Deel dit bericht

6 Reacties

Folk

”Dat is drie keer de waarde van goud.”
Altijd die vergelijking… Als ik mij niet vergis heeft goud een totale waarde van ongeveer $75000 miljard. Bitcoin heeft een totale waarde van $55 miljard. Zie daar dan ook de potentie.
De verhalen over de tulpenmania worden al 5 jaar verkondigd door de oude garde. Plotwending: de cryptocurrency gaat niet weg. Misschien dat Bitcoin uiteindelijk ingehaald gaat worden, maar de techniek is revolutionair. Waarom denk je dat Putin met de oprichter van Ethereum persoonlijk om de tafel gaat? Of dat de Gazprom bank vorige week een partnership met Waves aankondigde? Of dat Oekraïne 150 Bitcoin automaten neerzet. Of dat de Chinese overheid de blockchain steeds meer gaat gebruiken?
De acceptatie komt er steeds meer en zal leiden tot nog veel meer stijgingen. En ja daar horen ook flinke correcties bij. Leuk weetje: Bitcoin is inmiddels 144 keer voor dood verklaard.
https://99bitcoins.com/bitcoinobituaries/

Folk

Oeps, volgens mij een nulletje te veel bij totale waarde goud. Ik bedoel 7500.

Jo

Volgens mij staat de discussie over het nut van cryptogeld los van de vraag of de waarde ervan wel realistisch is. Die hele riedel had je dus eigenlijk achterwege kunnen laten.

Jo2

Zolang de millenials geloven dat ze goud in handen hebben zal de waarde blijven stijgen..

Het zal meer een gespleten samenleving creeeren..
(Eigenlijk het tegenovergesteld van wat ze wilden bereiken) de mensen die het wel begrijpen, en de mensen die het niet begrijpen. Aangezien echter vooral in de VS de zeer ruim grootste groep mensen die het niet begrijpen wel meer dan 60% van alle 300 miljoen wapens in bezit hebben.. gaat dat nog wel interessante krantenkoppen opleveren vrees ik..

Thomas TKing

Het verbaast mij hoe lang de consensus van het tegen-bitcoin kamp en zeepbel-zieners gestoeld blijft op zulke simpele en ondoordachte redeneringen en argumenten.

Zoals ik het zie is erg simpel: alles dat bij nul begint en zijn intrede doet, zal eerst exponentieel moeten groeien alvorens het volume te verkrijgen dat aan de vraag beantwoord. Zie ook de huidige lezing over het ontstaan van het heelal en alle materie, de big-bang. Was de big-ban ook een soort van tulpen-manie? Over de tulpen-manie: cryptocurrecies hebben eigenschappen die voor dit tijdperk toekomstvormend zullen zijn, tulpen hadden in dat opzicht nul,nul eigenschappen.

Hoe dan ook, cryptocurrencies gaan in de toekomst steeds meer functies vertegenwoordigen. Bitcoin wordt soort van goud, Dash een perfect betaalsysteem en Ethereum een ruggengraat voor slimme contracten en routines. Elke genoemde cryptocurrency zal in de toekomst ook wel weer voorbij gestreefd worden door een verbeterde versie, al zal dat in grote stappen gaan, omdat wij mensen de remmende factor zijn, onze consensus kan niet al te snelle veranderingen aan. Zo ook met deze eerste stap in cryptocurrencies.

Zodoende, over de waarde, als bitcoin 10% van waarde van goud zou gaan krijgen, dan moet de huidige koers al doorstijgen met factor 14(!). Zelf denk ik dat het uiteindelijk 50% gaat worden, maar dan zijn we wel wat jaren verder. De in het artikel genoemde 5000 grens zal in mijn ogen dus maar een klein en kort tussenstationnetje zijn.

Davey

De media blijft alsmaar roepen dat 1000, 2000, 3000, 4000, 5000$ voor “slechts 1 digitale munt” bizar is. Wat men er echter vaak niet bij vermeld, is dat een Bitcoin kan worden opgedeeld in 100 miljoen eenheden genaamd Satoshi’s. We hebben het nu nog over een paar duizend dollar voor 1 munt, maar over een aantal jaar word wellicht alleen nog gesproken over de fiat prijs van een satoshi. (bron: https://cryptostart.nl/cryptovaluta/bitcoin-btc/)

Misschien moeten we ophouden met de Bitcoin in nieuwsartikelen positioneren als “een digitale munt”, maar meer duidelijk maken dat het over een systeem gaat waardoor iedereen met een smartphone of computer iets van waarde kan uitwisselen met wie dan ook op de wereld, zonder tussenkomst van een centrale autoriteit. Omdat steeds meer mensen in deze technologie gingen geloven, kreeg Bitcoin te maken met schaalbaarheidsproblemen. Deze zijn per 1 augustus opgelost door het systeem zo aan te passen dat er veel meer transacties in dezelfde tijd kunnen worden verwerkt en bevestigd. Door deze verbetering is er nu nog meer vertrouwen in Bitcoin, gaan meer mensen het gebruiken en daardoor stijgt de waarde.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond