Deel dit artikel
-

Wamos Benelux neemt Thomas Cook België (en Nederland?) over

De Spaanse reisorganisatie Wamos Groep richt Wamos Benelux en neemt in elk geval 62 van de 91 Thomas Cook winkels in België over.

Bijna 200 van de 500 personeelsleden kunnen een doorstart maken bij de reisorganisatie, meldt de VRT. De activiteiten zullen voortgezet worden onder de naam Neckermann.

Wamos Group is eigenlijk vooral actief in Spanje en Portugal en heeft ook een eigen luchtvaartmaatschappij, Wamos Air.

In Spanje alleen draaide de groep een omzet van 680 miljoen euro, 24 procent meer dan het jaar daarvoor. De winst steeg fors tot 23,5 miljoen euro. Reken je daar de Portugese activiteiten bij, dan zit Wamos al voorbij het miljard euro aan inkomsten, rekende de VRT uit.

De naam Wamos Benelux lijkt erop te wijzen dat het bedrijf ook in Nederland actief gaat worden, maar daarover is nog geen nieuws naar buiten gekomen.

Reisbureauketen Hays neemt intussen alle Britse reisbureaus van het failliete Thomas Cook over. In totaal gaat het om 555 reisbureaus.

Foto Wamos Air

Deel dit bericht

1 Reactie

De Backere

Ik wens Wamos group veel succes , wel heel jammer dat ze de mensen met een reisbon (Neckermann) in kou laten staan . 10 jaar op reis geweest met Neckermann nooit geen problemen gehad maar nu laten ze de mensen die nog reisbonnen hebben in de steek , ook mensen hebben betaald voor die bonnen .

MVG De Backere Marie-Ange

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond