Deel dit artikel
-

Weinig ontwikkeling in omzetgroei Vodafone

Vodafone Nederland heeft het het eerste kwartaal een operationele omzet geboekt van 435,3 miljoen euro, een organische groei van 1 procent ten opzichte van het vorig boekjaar. Per saldo groeit het aantal mobiele klanten nauwelijks meer. 

De omzet groeide licht als gevolg van een toename van het aantal mobiele postpaid klanten, de groei van het aantal 4G klanten tot 1,3 miljoen en een sterke groei van het aantal vaste diensten op de consumenten- en zakelijke markt, waaronder internet, TV en zakelijke oplossingen.

Vergeleken met het vierde kwartaal van het afgelopen jaar, is het aantal mobiele klanten met 5,2 miljoen stabiel gebleven.

Abonnementen stegen licht, maar het aantal prepaidklanten daalde fors, met 9,9 procent. De omzet per klant is met 25,10 euro 0,4 procent achteruit gegaan.

Andere details over Nederlandse klanten:

  • Het aantal belminuten steeg met 7 procent tot 2,9 miljard
  • Dataverkeer: 7,3 terabyte: +63 procent (en +202 procent in twee jaar)
  • Smartphonepenetratie: 64 procent, van wie 80 procent een databundel heeft
  • Nederlanders hebben na Spanjaarden de meeste databundels van alle Vodafone-landen

Het moederbedrijf deed het met 3,3 procent organische groei beter dan de Nederlandse dochter, maar Europa droeg daar niet aan bij. Met name in Europa daalde de omzet, met 6,2 procent. Alleen het Verenigd Koninkrijk noteerde een licht herstel.

Volgens analistenbutreau Ovum is Vodafone inmiddels wel de op een na grootste aanbieder van mobiele telefonie in de wereld in termen van abonnementen. China Mobile staat op de eerste plaats, en Bharti Airtel uit India op de derde.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond