Deel dit artikel
-

World Animal Protection roept bol.com ter verantwoording om kangoeroeproducten

Dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection roept webwinkel bol.com op om te stoppen met de verkoop van kangoeroeproducten. Volgens World Animal Protection verkoopt bol.com onder meer voetbalschoenen, schaatsen, hoeden en huisdiervoer waar wilde kangoeroes uit Australië in zijn verwerkt.

MIn de afgelopen dertig jaar zijn meer dan negentig miljoen kangoeroes afgeschoten. Nederland is een van de grootste importeurs van kangoeroeproducten. Het vlees komt terecht in restaurants, bij slagers of wordt verwerkt tot huisdiervoer. Het leer wordt gebruikt om schaatsen, schoenen, hoeden en andere modeartikelen van te maken.

De kangoeroejacht is volgens de organisatie ‘enorm wreed’: de kangoeroes sterven een pijnlijke dood. Jonge kangoeroes die soms nog in de buidel van de dode moeder zitten, worden aan hun lot overgelaten of de schedel ingeslagen.

Moederbedrijf van bol.com Delhaize besloot in 2019 al te stoppen met de verkoop van kangoeroevlees, onder meer ingegeven door de documentaire Kangaroo: a love-hate story. Ook andere merken (in andere landen) besloten destijds al geen kangoeroevlees meer aan te bieden, zoals Prada, Delhaize, Carrefour, Makro en Spar. Onlangs besloten Kiezebrink, BB Quality en Boomsma dat goede voorbeeld te volgen na contact met World Animal Protection over de wrede kangoeroejacht.

Foto Pixabay

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond