Deel dit artikel
-

YouTube wint 70 procent kijktijd in huiskamers

Huishoudens kijken dagelijks honderd miljoen uur YouTube in de huiskamer. Dat is zeventig procent meer dan een jaar geleden en een teken dat de druk op de traditionele tv-zenders aanzwelt.

Topman Sundar Pichai zei gisterenavond tijdens de toelichting op de financiële cijfers dat hij blijft investeren in abonnementmodellen voor YouTube. Zo liggen ze op schema om dit jaar veertig eigen shows uit te brengen en abonneedienst YouTube TV breidt uit naar andere gebieden in de VS.

Deze ontwikkelingen zijn illustratief voor het gegeven dat Google zich duidelijker wil manifesteren in ’s werelds huiskamers. Allereerste met de ‘gewone app’ op smart-tv’s en daarnaast met eigen producties en exclusief aanbod. In die zin concurreert het niet enkel met de traditionele tv-zenders maar ook met over the top-spelers als Netflix en Amazon Prime.

YouTube heeft naar eigen zeggen 1,5 miljard actieve gebruikers. Gemiddeld krijgt de videodienst een uur kijktijd gegund op smartphones per gebruiker. Pichai voegt daaraan toe dat de viewability rate op 95 procent ligt, iets waar adverteerders blij mee zijn. Dat getal zegt iets over hoe vaak videokijkers daadwerkelijk videocommercials zien. Voor andere reclamevormen ligt dat gemiddeld op 66 procent.

Foto: Dominic Alves (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond