Deel dit artikel
-

Zalando brengt mobiele apps uit

Online modewinkel Zalando brengt mobiele apps uit voor iOS en Android. De Duitse uitvoeringen verschijnen rond deze periode, Nederland moet wachten tot na de jaarwisseling.

Op thuismarkt Duitsland verscheen de iOS-applicatie van Zalando, versie 1.0, in het afgelopen weekend. Het bedrijf gaf er geen ruchtbaarheid aan, mogelijk omdat het pallet nog niet compleet is. De Androidversie van de shopapplicatie verschijnt pas in de eerste weken van januari.

Het ligt voor de hand dat de Nederlandse uitrol aanstaande is, maar de woordvoerster in Berlijn zegt dat er vooralsnog geen mobiele plannen zijn voor deze markt.

De app is basaal maar volledig qua functioneren. De gebruiker kan zoeken, verfijnd zoeken, winkelen en mobiel betalen. Wie verlegen zit om inspiratie moet even met zijn telefoon schudden om een willekeurige kledingselectie te krijgen voorgeschoteld. Een andere optie ter inspiratie is het ingebakken Zalandotijdschrift te doorbladeren.

De publicatie van de mobiele app vloeit voort uit het veranderende klantgedrag. Zalando zag het mobiele gebruik van zijn website tijdens en direct na het uitzenden van tv-commercials even verdrievoudigen. Op sommige dagen ligt het gebruik via mobiele dragers, los van tv-reclame, al op 25 procent. De apps voor Android en iOS moeten het zoek- en koopgedrag vereenvoudigen, wat de omzet een duwtje omhoog moet geven. Die omzet komt dit jaar naar verwachting op circa een miljard euro uit.

Foto: carboila (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Van der Veen

De nieuwe grote luchtbubbel
Met het business model van Zalando is onmogelijk om ooit winst te draaien.
Retour van ruim 70%………
Weet niet wie het daar voor het zeggen heeft maar er zullen vast een aantal mensen zijn die hierdoor schat hemel rijk worden en dan de boel laten klappen

e-kortingscode

Goed iniatief van Zalando om in te haken op het gebruiksgemak van de consument. Zeker nu de grootste concurrenten van Zalando deze stap nog niet hebben genomen.

ShopFISH

Mooi om te zien wat de invloed van m-commerce kan zijn, toch zo’n kwart van de aankopen gaat via mobiel tegenwoordig dus zeker geen slechte marketingtool

Mark Visser

Best verrassend, omdat vooral modezaken nauwelijks gebruik maken van mobiele apps of mobiele websites. Met bijna een miljard mobiele telefoons en tablets wereldwijd zou je toch verwachten dat meer modezaken met de tijd mee zouden gaan.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond