Deel dit artikel
-

Zelfrijdende taxidienst Waymo One officieel van start

Alphabet-dochter Waymo heeft zijn eerste zelfrijdende taxidienst Waymo One gelanceerd. Een proef draaide al enige tijd in de Amerikaanse stad Phoenix.

Waymo One werkt eigenlijk net zo als Uber. De taxi kan gewoon via een app worden besteld. De klant krijgt een prijsopgave vooraf.

Om passagiers gerust te stellen, rijden er voorlopig nog wel chauffeurs mee, maar uiteindelijk moet communicatie met de centrale volledig via de app lopen. Op het scherm kunnen passagiers onder meer zien waar ze zijn.

Vooralsnog is de dienst alleen beschikbaar voor passagiers die hebben deelgenomen aan het proefprogramma, al mogen ze wel volwassenen en kinderen meenemen. Verder is de taxi 24 uur per etmaal te bestellen, ook voor de buitenwijken.

Google experimenteert al met zelfrijdende auto’s sinds 2009. In 2016 dook voor het eerst de naam Waymo op. Het gelijknamige dochterbedrijf wordt geleid door John Krafcik, de voormalige president en CEO van Hyundai North America.

Niet bekend is of en wanneer Waymo One zijn dienst in andere Amerikaanse staten uitrolt.

Rivaal Uber gaat intussen door met het testen van zelfrijdende auto’s in Pennsylvania. Het bedrijf probeert de draad weer op te pakken na een dodelijk ongeluk in Arizona negen maanden geleden. De auto’s rijden alleen overdag en niet tijdens regen. Daarnaast zijn twee chauffeurs aanwezig.

Partner Volvo wil nog altijd 24.000 auto’s aan Uber leveren en Toyota heeft 500 miljoen dollar gereserveerd om samen met Uber zelfrijdende auto’s te ontwikkelen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Nathan

Benieuwd wat dit gaat geven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond