Deel dit artikel
-

’60 miljoen huishoudens hebben slimme luidspreker’

De markt voor slimme luidsprekers ontwikkelt zich stormachtig. Volgens Strategy Analytics groeide het aantal verscheepte luidsprekers met 95 procent naar 38,5 miljoen stuks in het vierde kwartaal. Het was dan ook een geliefd cadeau tijdens de feestdagen.

De markt wordt overigens volledig beheerst door Amazon en Google. Google Home groeide 123 procent, Amazon Echo 91 procent.

In totaal verscheepte Amazon 13,7 miljoen slimme luidsprekers, goed voor een marktaandeel van 35 procent. Google verscheepte 11,5 miljoen exemplaren en heeft een marktaandeel van 30 procent.

Apple blijft met zijn HomePod sterk achter: 1,6 miljoen in het vierde kwartaal, maar dat komt deels door de hoge prijs.

Chinese bedrijven Alibaba, Baidu en Xiaomi vormen de rest van de markt.

Strategy Analytics denkt dat zestig miljoen huishoudens wereldwijd een slimme luidspreker hebben.

Deel dit bericht

4 Reacties

Rob - Smarthomeweb.nl

Mooie en interessante ontwikkeling! Ik kijk uit naar het moment dat de smart speakers van Amazon Nederlands ondersteund zullen zijn (helaas nog niets over bekend gemaakt).

Op dit moment wint Google Home het nog van Amazon in Nederland. Mede door de Nederlandse ondersteuning van Google Assistant eind oktober 2018.

Ik denk echter dat Amazon zeker een kans maakt om dit marktaandeel terug te kapen met een Nederlandse ondersteuning van Alexa. Denk aan de partijen waar Alexa nu al ondersteund wordt (Sonos bijvoorbeeld).

Ben benieuwd!

Rommert - Penfield Digital

Ik heb overal in huis een Amazon Alexa staan, waar het begon in 1 kamer als experiment en gewoon leuk draait ze nu overal, van licht, verwarming, netflix, muziek tot vragen die ik normaal zou Googlen.

Ze is onlangs zelfs in de auto ingebouwd, niet meer spelen met Spotify op telefoon of radio, Alexa, play The RollingStones

Rob - Smarthomeweb.nl

Gaaf Rommert! Je raakt snel gewend aan het gemak van zo’n speaker he? (Verslavend…)

frank

Ik heb er ook meerdere, 6, door hele huis app) Google mini fijn dat ik de, elfde muziek door ’t hele huis hoor ik ben nogal mobiel vandaar, kan ik gewoon doorluisteren ook zo met nieuws, gebruik ’t niet voor de lampen, heb ik een afstandsbediening voor in de muur ingebouwd 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond