Deel dit artikel
-

Zuckerberg: ‘Facebook zal altijd gratis blijven’

Mark Zuckerberg wil ondanks de crisis waarin het verzeild is geraakt geen betaalde versie van Facebook zonder gerichte marketing introduceren. “Onze ervaring is dat gebruikers relevante advertenties willen in plaats van helemaal geen advertenties. Gebruikers kunnen zelf bepalen hoeveel informatie ze willen delen.”

Zuckerberg beantwoordde vanavond vijf uur lang vragen van 44 Amerikaanse senatoren in het Amerikaanse Capitool. Op de meeste vragen was Zuckerberg goed voorbereid, antwoorden die hem in de problemen konden brengen, verwees hij naar zijn team. De vragen waren scherp, maar niet bijzonder agressief.

Het verhoor ging in het begin over het recente dataschandaal, voordat het alle kanten uitwaaierende.

Zuckerberg legde uit dat Facebook meteen heeft ingegrepen toen duidelijk werd dat Cambridge Analytica gegevens had ontleend via een app. “Ze verzekerden ons dat de data was vernietigd. Daarmee was voor ons de kous af. Maar we hadden ze niet moeten geloven. Uiteindelijk werd duidelijk dat die gegevens nog steeds werden gebruikt.”

Vandaag ging een speciale pagina live waar gebruikers kunnen nagaan of hun data mogelijk is gelekt aan Cambridge Analytica. Facebook vermoedt dat maximaal 87 miljoen gebruikers betrokken zijn geweest bij het datamisbruik, onder wie 90.000 Nederlanders.

Evenveel vragen gingen over de Russische inmenging op sociale media en religieuze haat. Facebook heeft aan het eind van het jaar 20.000 mensen in dienst die dubieuze content beoordelen, vertelde Zuckerberg, daarnaast wordt kunstmatige intelligentie ingezet om proactief in te grijpen. “Het is een kat-en-muis-spel, maar wij moeten daar beter in worden.”

“We hebben een verantwoordelijkheid die verder gaat dan nationale wetgeving,” benadrukte Zuckerberg.

 

 

Deel dit bericht

1 Reactie

A

Zuckerberg zei dat er altijd een gratis versie van Facebook zou blijven bestaan. In mijn ogen laat hij daardoor juist wel ruimte voor een betaalde versie zonder advertenties naast een gratis versie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond