Deel dit artikel
-

Zwolle lanceert platform met slimme data over wonen

De Zwolse wethouder Ed Anker heeft het platform ‘Woon Inzicht’ gelanceerd. Tijdens de algemene ledenvergadering van het Zwols Concilium werd het platform aan bouwers, ontwikkelaars, woningcorporaties en makelaars gepresenteerd. Woon Inzicht is een nieuw platform dat allerlei gegevens op het gebied van wonen verzamelt en op een inzichtelijke manier weergeeft. Het platform maakt het om te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen.

Op het online platform Woon Inzicht komen verschillende woongegevens samen: van de verhuizingen van en naar Zwolle tot nieuwe straatnamen, adressen en wijzigingen in gebouwen. Maar ook inzichten over de woningmarkt, zoals vraag en aanbod van woningen.

Door deze data samen te voegen kan iedereen op elk moment de status van de stad op het gebied van wonen bekijken. Tegelijkertijd kan Woon Inzicht belangrijke informatie leveren bij het maken van keuzes voor de langere termijn.

In de komende periode wordt Woon Inzicht verder gevuld met data. Niet alleen van de gemeente Zwolle, maar ook de samenwerkende partners in het Zwols Concilium gaan hun data toevoegen. De bedoeling is dat deze informatie op allerlei manieren toegankelijk, inzichtelijk en deelbaar wordt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond