-

Vacaturesites gaan offline

Tetris spelen met je LinkedIn-connecties. Probeer het eens. Best grappig en doordat een blokje opgebouwd wordt uit foto’s van je connecties, is het lastiger te spelen dan de ‘normale’ versie van het bekende spelletje.

Voegt het daadwerkelijk iets toe aan LinkedIn? Niet echt. Het is een leuke gimmick die is ontstaan tijdens een zogenaamde In-Day. Tijdens een In-Day komen LinkedIn-developers bij elkaar om hobby-achtige ideeen en projecten te maken. De beste ideeen komen daadwerkelijk tot productie en worden gepubliceerd op LinkedIn Labs. Het maakt LinkedIn wel sympathiek. En dat is belangrijk om succesvol te zijn.

Ook in de wereld van online recruitment doen de verschillende partijen pogingen om op een sympathieke manier in de gunst van hun gebruikers te komen. De een wat succesvoller dan de ander.

Jobtrack probeerde het onlangs met de actie ‘Sla je opslag’. Een door Hans Kazan gepresenteerde spelshow waarbij gebruikers tot zes procent van hun salaris konden winnen. Op deze actie kwam veel kritiek. Het was een platte marketingcampagne. De actie bood nauwelijks toegevoegde waarde voor gebruikers van Jobtrack.nl.

Monsterboard.nl en Intermediair laten zien dat het ook anders kan. Zij bieden hun gebruikers bijvoorbeeld een cv-check aan. Een dienst die veel mensen echt verder helpt in het zoeken en vinden van een nieuwe baan. De corebusiness van een vacaturesite.

Interessant is de ontwikkeling dat Intermediair en Monsterboard, die vooral bestaan van hun online business, daarbij ook offline varianten van de cv-check zijn gaan aanbieden. Intermediair doet dat gedurende het jaar op een aantal carrièrebeurzen. Bezoekers van zo’n beurs staan vaak twee uur in de rij voor een cv-advies. Maar hebben dat er blijkbaar wel voor over.

Monsterboard ging dit jaar nog verder en opende medio mei zelfs de Monster-cv-store. Een fysieke winkel op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Gedurende een week kon iedereen daar terecht voor een gratis cv-check. Honderden mensen kwamen erop af en het leverde Monsterboard veel positieve PR op.

 

Daarnaast organiseert Monsterboard regelmatig een Monster-meetup. Kleinschalige bijeenkomsten waar iedereen terecht kan voor een carrièreadvies. Vragen hoe je jezelf online kunt profileren en waar je op moet letten als je in een sollicitatiegesprek zit worden daar beantwoord.

Sympathieke offline acties van Monsterboard en Intermediair. Hiermee creëren ze meerwaarde voor gebruikers en zijn ze relevant. Daarmee worden ze succesvoller in hun business.

*) Auteur Sander den Heijer werkt sinds 1997 in de internetbusiness. Nu als marketing manager bij Nobiles Media. Hij blogt over online recruitment op I-kloon.nl.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond