SAP over AI in zoekmachines: voor veel klanten zal standaard search prima volstaan

Gasten: Mark Dijkstra, Wim Nijmeijer Host: Mark Dijkstra, Wim Nijmeijer
SAP over AI in zoekmachines: voor veel klanten zal standaard search prima volstaan

Binnen search worden steeds meer AI-technologieën toegepast. Bijvoorbeeld semantic search en andere AI-modellen die specifiek zijn gericht op ondersteuning van de eindgebruiker binnen e-commerce. Aanbevelingen zoals “anderen hebben dit ook gekocht” worden door AI steeds krachtiger.

Om effectief gebruik te maken van deze technologieën, is het belangrijk om eerst een duidelijk beeld te hebben van je huidige situatie. Wat voor catalogus heb je? Is het een eenvoudige catalogus met alleen producten, of een complexere met varianten en voorraadinformatie? Dit is een belangrijke punt waarmee je rekening moet houden als je gaat kijken naar AI. Daarnaast is het cruciaal om te bepalen hoe gedetailleerd de AI-toepassingen moeten zijn.

Op het moment dat je dat weet dan kun je met die informatie vendors gaan selecteren. Vanwege de overvloed aan marketingclaims van search vendors, is het belangrijk om hun oplossingen te testen met je data. Zodat je kunt bepalen of het echt is wat jij zoekt.

In deze video vertellen Mark Dijkstra (SAP) en Wim Nijmeijer (Coveo) je alles over de wereld van search.


Gast
Mark Dijkstra
Customer Experience Advisor, SAP

Mark heeft ruim acht jaar ervaring als SAP Customer Experience Advisor en ruim twintig jaar ervaring in CRM en Commerce. Hij helpt klanten met het optimaliseren van hun ervaring en de klant- orderconversie over alle kanalen in hun ‘lead-to-cash’-proces. Hij werkt in het Customer Experience Solution Advisory-team van SAP Nederland, met de nadruk op de consumentenindustrie en B2B-portals.


Gast
Wim Nijmeijer
Solution Architect, Coveo

Wim is Solution Architect bij Coveo. Hij is de laatste vijftien jaar werkzaam in de Search-industrie. Van on-premise tot cloud, van basic search tot AI-powered zoekoplossingen.


Host
Ronald ter Voert
Host, Emerce

Ronald is adviseur, moderator en producent op het gebied van (digitale) media, marcom & innovatie voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van startups, scale-ups tot de grotere bedrijven en instellingen. Tevens is hij als jurylid verbonden aan een aantal gerenommeerde vakprijzen. Eerder was hij onder meer hoofdredacteur bij Emerce en tv-producent bij Endemol, SBS en Fremantle. Ronald produceert en presenteert het wekelijkse radio-podcast-vodcastprogramma ‘Tech & Innovatie’ op EASY FM en diverse populaire audio- en videoplatformen.Gerelateerde artikelen