Waarom e-commerce niet meer alleen een zaak van de e-commerce-afdeling is

Gasten: Mirjam de Rink, Job Nederlof Host: Mirjam de Rink, Job Nederlof
Waarom e-commerce niet meer alleen een zaak van de e-commerce-afdeling is

Al 53 jaar is Wasco succesvol als technische groothandel, maar hoe ben – en blijf – je onderscheidend?

Met het oog op de toekomst maakte Wasco een grote stap om van product- naar klantgericht werken te gaan. Dit deed Wasco in samenwerking met digitaal bureau De Nieuwe Zaak. Samen optimaliseren ze continu de organisatie en e-commerce op allerlei vlakken, door onderzoek te doen, data te analyseren en in gesprek te gaan met de klant. Dit allemaal ter voorbereiding op een nieuw commerce landschap, dat past bij de toekomst, gericht op de behoefte van de klant.

Wasco’s Gedurfde Transitie

Mirjam de Rink (Wasco) en Job Nederlof (De Nieuwe Zaak) bespreken de uitdagende, lonende reis van obstakels naar succesvolle transformatie, en onthullen hoe de verschuiving naar klantgericht werken hun bedrijfsbenadering cruciaal veranderde.


Gast
Mirjam de Rink
Digital & Customer Experience Specialist, Wasco

Mirjam is Digital en Customer Experience Specialist in het e-commerceteam bij Wasco en verantwoordelijk voor het optimaliseren van de customer journey en de gebruikerservaring van de klanten van Wasco. Mirjam houdt zich bezig met het vertalen van de overkoepelende strategie naar specifieke doelstellingen voor het online platform, door inzicht in gebruikersgedrag om te zetten naar kansen voor de online kanalen. Ze helpt en adviseert stakeholders in de organisatie over kansen en knelpunten en helpt ze door te vertalen naar initiatieven waarbij de klant centraal staat.


Gast
Job Nederlof
Account Director, De Nieuwe Zaak

Job is als Account Director verantwoordelijk voor de samenwerking met ongeveer 15 klanten. Hij helpt en adviseert klanten om de volgende stap te zetten in hun digitale transformatie. Samen werken we aan hun digitale volwassenheid en dilemma’s rondom digitale strategie, het bouwen van een (digitaal) merk, het laten groeien van hun e-commercebusiness, het digitaal werven van nieuw personeel en de acquisitie van nieuwe klanten.


Host
John Meulemans
Host, Emerce

John was initiatiefnemer van de Taskforce Social binnen het Interactive Advertising Bureau (IAB) en is sinds 1998 professioneel actief in online marketing. Eerder werkte John bij IBM, DoubleClick en was hij oprichter van interactive agency Urbanology.Gerelateerde artikelen