-

Top 10 Europese start-ups: hoe Olio en The Fabricant het spel veranderen

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden opgenomen in de Emerce database. Emerce kan je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures sturen, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

Voor het tiende jaar selecteerde Emerce 10 veelbelovende Europese startups. In deze video gaan we in detail met twee genomineerden om uit te vinden hoe zij hun bedrijf hebben opgebouwd. In deze aflevering staan Olio en The Fabricant centraal.

In deze video vertellen Tessa Clarke (Co-founder en CEO van OLIO) en Adriana Hoppenbrouwer (Co-founder van The Fabricant) over hun start-ups. Waar doen ze, waar staan ze en wat zijn de toekomstplannen? Olio ziet de interesse in zijn platform voor het delen van voedsel en producten snel groeien nu voedselverspilling toeneemt en mensen zich steeds bewuster worden van hun impact op het klimaat. De startup uit Londen heeft een community based, hyperlokaal real-time herverdelingsnetwerk gebouwd – precies op het juiste moment toen door de pandemie mensen gedwongen waren om lokaal te leven en met elkaar om te gaan. Het team voegt nieuwe diensten toe aan het platform, breidt internationaal uit en is op weg om een duurzaam alternatief te worden voor grote spelers als Amazon en Facebook Marketplace. Mede-oprichtster Tessa Clarke gaat dieper in op Olio’s grootste uitdagingen.

Verder legt voormalig HEMA CMO Adriana Hoppenbrouwer uit hoe haar nieuwe onderneming The Fabricant een digitaal modehuis bouwt. De gonzende Metaverse trekt meer en meer mensen naar virtuele werelden. Wat betekent dit voor fashion? Opereren op het snijvlak van mode en technologie, het vervaardigen van digitale couture betekent het verkennen van nieuw terrein. In dit interview legt Hoppenbrouwer uit wat de groeistrategie van het bedrijf is en wat haar visie is op deze nieuwe markt.

Spreker: Tessa Clarke (Co-founder & CEO van OLIO) en Adriana Hoppenbrouwer (Co-founder van The Fabricant)

Collectie: Emerce EDAY 2021

Host: Monique van Dusseldorp

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond