-

Hoe kan de focus op ‘skills’ een antwoord zijn op de krapte op de arbeidsmarkt?

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden opgenomen in de Emerce database. Emerce kan je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures sturen, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

Nederland moet actiever gaan bemiddelen bij het overstappen van baan naar baan: zo vind je gemotiveerde werknemers voor krapteberoepen en houd je werknemers gelukkig.

In deze video leer je dat actieve bemiddeling bij het overstappen van baan naar baan wel eens het antwoord kan zijn op de krapte op de arbeidsmarkt – en bovendien veel blijere collega’s oplevert. Zoals bekend komt het vaak genoeg voor dat mensen niet op hun plek zitten, maar niet graag hun baan opgeven. En bovendien: zouden ze wel de gevraagde diploma’s en vaardigheden hebben voor hun potentiële droomjob in een heel andere sector?

Tegelijkertijd zitten werkgevers in kraptesectoren te springen om personeel. Het systeem zit op slot: stel er zitten potentieel goede werknemers in andere sectoren, wie gaat ze daar vinden en helpen overstappen naar een krapteberoep? Wie gaat daarvoor betalen? Baukelien van Minnen van De Buitenboordmotor komt vertellen hoe ze met een focus op vaardigheden en vereende krachten van ‘huidige’ en toekomstige werkgevers, actieve bemiddeling voor elkaar probeert te krijgen.

Spreker: Baukelien van Minnen (Netwerkmanager arbeidsmobiliteit bij Stichting De Buitenboordmotor)

Collection: Emerce Recruitment

Host: Bas Westland

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond