-

SXSW: gesprek over Dutch Digital Design

Registreer je voor deze video

Je kunt de video bekijken indien je akkoord gaat dat je gegevens worden opgenomen in de Emerce database. Emerce kan je relevant nieuws, artikelen, congressen, whitepapers en vacatures sturen, afhankelijk van je functie en de branche waarin je werkt. Je kunt je interesses aanpassen via ‘mijn profiel’. Afmelden voor alle Emerce e-mails kan altijd. Meer informatie lees je in de Emerce privacyverklaring.

Ook de Nederlanders waren aanwezig in Austin voor SXSW 2022: Emerce sprak met een aantal van hen over de plek die Nederland wat digitale vormgeving betreft internationaal inneemt. Een groepsgesprek met Dani Polak (code d’azur), Amanda Boomstra (Fabrique) en Bert Hagendoorn (Dutch Digital Design).

Iedereen die met ‘digitaal’ bezig is, is bekend met SXSW (South by Southwest), dat ieder jaar in Austin, Texas plaatsvindt. Het is een van grootste evenementen ter wereld op het gebied tech, muziek, film, interactieve media en innovatie. Emerce interviewde deelnemers en bezoekers uit binnen- en buitenland.

De stichting Dutch Digital Design wil Nederlands digitaal ontwerpen en vormgevers in het zonnetje zetten. Dutch Design is wereldwijd beroemd, maar bij het internationaal zakendoen blijkt het toch lastig om precies te laten zien wat het is en waar het voor staat. Daarom staken een aantal digitale bureaus de koppen bij elkaar en ontstond Dutch Digital Design. Hagendoorn legt uit: “Het uiteindelijke doel is om die business te bespoedigen”.

Er is immers iets gemeenschappelijks, en dat wordt ook herkend. Boomstra: “bureaus kijken naar elkaar, we komen elkaar tegen, en we zoeken elkaar ook wel actief op”. Het gemeenschappelijk zit hem daarbij misschien niet zo in de stijl zelf, maar wel in de manier van werken: compromisloos dingen maken, de lat hoog leggen. Polak ziet dat Nederlandse bureaus vaak net een stapje verder zijn in de innovatie: “we zijn veel aan het experimenteren met nieuwe technieken, nieuwe vormen van samenwerkingen: dat is wel echt anders”.

Sprekers: Dani Polak (code d’azur), Amanda Boomstra (Fabrique) en Bert Hagendoorn (Dutch Digital Design)

Collectie: SXSW 2022

Interview: Gijs Vroom

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond