Industry Wire

Geplaatst door Pinchhitters

Pinchhitters lanceert met ‘DepAI’ volledig door AI geproduceerde EK-hit

Amsterdam, 21 juni 2024 – In de aanloop naar de tweede groepswedstrijd van Oranje brengt media-activatiebureau Pinchhitters de single “DepAI” uit. Een EK-hit die volledig door kunstmatige intelligentie is geproduceerd en binnen een paar uur vanaf het eerste idee is gerealiseerd. Van de tekst tot de audio en van de videoclip tot dit persbericht, alles is tot stand gebracht via AI-technologie. De titel “DepAI” verwijst daarbij subtiel naar onze meest scorende spits in Oranje en is een lofzang voor zijn, en onze, creatieve acties.

Robbert van Loon, mede-oprichter van Pinchhitters, vertelt: “Bij Pinchhitters experimenteren we al geruime tijd met AI. We hebben gemerkt dat AI ons goed kan helpen in het creatieve proces, zowel voor onze eigen projecten als voor klanten. In de creatiefase van campagnes zetten we AI in om frisse ideeën en nieuwe invalshoeken te vinden, ook visueel. Met ‘DepAI’ wilden we laten zien wat er mogelijk is wanneer technologie en creativiteit samenkomen. Een idee dat ontstond tijdens de vrijmibo, of derde helft zoals wij het noemen, is dankzij AI binnen een paar uur tot leven gebracht. En als je je bedrijf Pinchhitters noemt, moeten we natuurlijk ook wel zichtbaar zijn bij grote voetbalevents.”

Pinchhitters is een boutique agency dat graag gebruikmaakt van de nieuwste technologieën om opvallende campagnes te ontwikkelen. “DepAI” is een mooi voorbeeld van hoe AI kan bijdragen aan de creatieve industrie en nieuwe mogelijkheden kan bieden voor zowel artiesten als marketeers. De videoclip van “DepAI” is vanaf vandaag te bekijken op YouTube; https://youtu.be/vIXTNxvqNW0.

Pinchhitters nodigt iedereen uit om deze unieke EK-hit op haar nieuwe kantoor in het centrum van Amsterdam te beluisteren en in de ‘derde helft’ mee te genieten van de Oranje successen.

Over Pinchhitters
Pinchhitters is een media-activatiebureau dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van creatieve campagnes en mediastrategieën. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën, waaronder kunstmatige intelligentie, helpt Pinchhitters merken als No Fairytales, Onze Jordaan en Sport2000 om te scoren in de markt.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht