Deel dit artikel
-

Heleen beantwoordt vragen bij Essent

Energiebedrijf Essent zet sinds enkele weken Heleen in om klantvragen snel te beantwoorden. Deze virtuele medewerkster beantwoordt vragen van bezoekers aan de website Essent.nl.

Klanten van Essent kunnen hun vragen direct stellen aan Heleen, waarbij het lijkt alsof medewerkers zelf antwoord geven. Als een klant vraagt wat groene stroom is, antwoordt zij direct dat het elektriciteit is die is opgewekt uit duurzame bronnen, zoals windenergie, waterkracht, zonne-energie en bio-energie. Ook vertelt ze dat hierdoor de natuur en de atmosfeer minder vervuild raken en verwijst ze voor meer informatie naar een internetpagina.

De applicatie is ontwikkeld door The Selfservice Company, die ook een virtuele medewerkster Nadine voor de website van de Gemeente Rotterdam heeft ontwikkeld en Sanne voor de website van Wehkamp.

Ook ABN AMRO gaat het de bezoekers van zijn website mogelijk maken om vragen te stellen in natuurlijke taal, en wel met behulp van de technologie van Q-go. De bank is hiervoor een samenwerking aangegaan met Q-go, producent van Natural Language Search (NLS)-technologie. Momenteel beschikt ABN AMRO over een website waarop vragen gesteld kunnen worden via zoektermen. In de toekomst wil ABN AMRO de dienstverlening uitbreiden naar het Engels, een chatfunctionaliteit aan de site toevoegen en de technologie van Q-go ook implementeren in andere kanalen zoals het callcenter.

Deel dit bericht

5 Reacties

Danny Mekic'

ABN Amro maakt reeds langer gebruik van chatdiensten op haar site voor onder andere Young Professional-klanten: http://www.abnamro.nl/nl/prive/pakketten/youngprofessionalpakket/introductie.html

Dirk Jan Dokman The Selfservice Company

Ik denk inderdaad dat een zoekmogelijkheid op natuurlijke taal en de mogelijkheid tot chatten niet zo nieuw is. Ik preek voor eigen parochie, maar wat Essent doet is wel innovatief: er wordt een dialoog aangegaan met de klant en de klant krijgt 1 antwoord op zijn vraag (ipv een lijst met meest gestelde vragen wat andere bedrijven doen, ook bij ABN Amro trouwens). En inderdaad Wehkamp, KPN, @home, D-Reizen, Ditzo, Reader's Digest, Rabobank en anderen beantwoorden ook vragen via onze virtuele medewerkers.  Overigens: een compleet overzicht van alle chatbots vind je op http://www.chatbots.org, een overzicht wat Erwin van Lun heeft samengesteld.

Tim Bijlsma

Een medewerker met een belscript is eigenlijk ook een soort 'bot'…dus zo innovatief is het nou ook weer niet. Vraag me af hoe persoonlijk dit is, aangezien je niet een een op een gesprek hebt, en hoe dit de klantenervaring beinvloed. Ach, het is een mooie tussenoplossing als je niet zo'n zoeker bent, en ook geen zin om weer een half uur aan de lijn te hangen(al moet ik zeggen dat bellen naar een hulplijn aanzienlijk verbeterd is).

s.lanting

graag wil ik van U weten wanneer de teruggave,s worde over gemaakt

s lanting.

Wanneer kunnen wij ons teruggave verwachten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond