Deel dit artikel
-

Gratis seks nekt Playboy

Minder internetgebruikers betalen voor toegang tot de sexsites van Playboy. Het mediabedrijf zag de online omzet met 3 procent dalen tot 15 miljoen dollar. Beleggers doen hun aandelen in het bedrijf van de hand.

De handelsdag op de Amerikaanse beurs eindigde voor Playboy Enterprises teleurstellend met een koersdaling van 9,3 procent. De reden daarvoor waren de kwartaalcijfers die die ochtend waren gepresenteerd.

Net als veel andere mediabedrijven ziet Playboy zich geconfronteerd met en sterk veranderend medialandschap. Er worden minder tijdschriften verkocht, goede interviews vinden ook op Het Gesprek plaats en vrouwelijk bloot is op het web in overvloed aanwezig. En dat merkt Playboy aan de financiële resultaten.

Meer omzet uit online advertenties en e-commerce en meer mobiele bellers die via hun telefoon vleselijke genoegens tot zich nemen. Dat is vooruitgang die directrice Christie Hefner kan melden. Echter, de toename in die segmenten is niet groter dan de daling bij de omzet uit online abonnementsgelden.

Minder internetters trekken de kredietkaart om een toegang te kopen tot een Playboy-site, aldus Hefner in haar toelichting.

Uit een vergelijkend schema van Compete.com blijkt dat internetters de betaalde Playboy-sites links laten liggen voor duidelijk sexueel getinte Youtube-klonen als Redtube.com en Youporn.com. Laatstgenoemde sites zien het bezoekersverkeer toenemen.

Negentien procent van de concernomzet, of 15,2 miljoen dollar, is afkomstig uit online activiteiten. Dat is ongeveer evenveel als de verkoop van videobeelden aan Amerikaanse betaalzenders op televisie. In het tv-segment zag Playboy de omzet in Amerika met 16 procent dalen, maar in Europa met 6 procent stijgen. Tv levert het bedrijf 31,2 miljoen dollar omzet op.

De totale omzet kwam uit op 78,5 miljoen dollar, 8 procent minder van vorig jaar. De netto kwartaalwinst van van 5,1 miljoen dollar vorig jaar sloeg om naar een verlies van 3,1 miljoen dollar dit jaar.

Playboy verwacht dat er in het nu lopende kwartaal 5 procent minder commerciële pagina’s verkocht zullen worden dan vorig jaar. Een duidelijker waarschuwing geeft Hefner niet af.

Bron foto: kamalayan (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond