Deel dit artikel
-

Ziggo kiest leverancier supersnel internet

Kabelbedrijf Ziggo gaat de modems van het Amerikaanse Arris gebruiken voor internetabonnementen met meer dan 150 Mbps downloadsnelheid.

Nederlandse grootste kabelbedrijf Ziggo brengt in de komende maanden Docsis 3.0-modems van Arris op de markt. Dat is de technische aanduiding voor supersnel internet en kwalitatief hoogstaande telefonieverbindingen.

De leverancier van de apparatuur maakt het nieuws bekend.

In september 2008 zei het kabelbedrijf nog dat het tegen voor april 2009 de kastjes op grote schaal wilde distribueren onder zijn ruim 3 miljoen klanten. Toentertijd was nog geen keuze voor een hardwareleverancier gevallen.

De woordvoerster nuanceert: "De distributie begint vanaf april en enkel richting klanten met ons snelste internetabonnement. Zij krijgen een upgrade tot 40 Mbps". Verdere details over het uitrolschema en veranderingen en vernieuwingen in de abonnementen zijn vooralsnogn niet bekend.

Met Docsis 3.0 zijn downloadsnelheden tot 160 Mbps mogelijk en uploadlimieten van 120 Mbps. UPC biedt dat soort hoge snelheden sinds september vorig jaar via apparatuur van Cisco.

UPC en Ziggo gebruiken de nieuwe technologie om tegenwicht te kunnen bieden aan de DSL-technieken die KPN en anderen via huidige en toekomstige glasvezelnetwerken exploiteren.

Wat de kabelbedrijven exact met 100+ Mbps downloadsnelheden aan moeten, weten ze zelf niet. Althans, dat klinkt uit de woorden van de voorzitter van de branchevereniging van de Nederlandse kabelindustrie. Rob van Esch schrijft op zijn weblog: "Het is nog niet direct te overzien wat dat betekent. In ieder geval dat er nog een nieuwe stoot adrenaline wordt gegeven aan distributie van video via internet met hoge kwaliteit. Het is aan de video-industrie om de mogelijkheden te benutten en van de muziekindustrie te leren hoe het niet moet."

 

Deel dit bericht

2 Reacties

ton vd stelt

er zal ook wel weer een duur prijskaartje aanhangen,ik ben benieuwd hoeveel

RD

@Ton:Dat valt echt reuze mee; UPC biedt een soortgelijke dienst aan vanaf ?60,50 per maand voor 60Mbit en ?80,50 voor 120 Mbit. Lijkt mij dat Ziggo hier natuurlijk in de buurt blijft qua prijs.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond