Deel dit artikel
-

Navigatieproducent TomTom krimpt in

TomTom stuurt zeven procent van het personeelsbestand naar huis. De economische omstandigheden en tegenvallende verkoopcijfers zijn de oorzaak dat 115 mensen op straat komen te staan.

Dat maakt TomTom donderdag bekend. De achterblijvende vraag naar navigatie-apparatuur in het Westen noopte dinsdag al tot een omzet- en winst waarschuwing.

Het bedrijf wil op het juiste moment bezuinigen op het personeel. De ontslagen zijn in het kader van een bezuinigingsprogramma. De kosten moeten omlaag nu de verkoopcijfers teruglopen. Cijfers die de fabrikant van navigatieapparatuur bestempelt als een ‘uitdaging’.

Waar de ontslagen zullen vallen, wordt nog niet bekend gemaakt. Verdere details worden bekend gemaakt tijdens de presentatie van de resultaten over het vierde kwartaal op 24 februari.

Tele Atlas blijft buiten schot bij deze ontslagronde. Bij de kaartenmaker, overgenomen door TomTom voor 2,9 miljard euro, zijn al maatregelen genomen om te besparen op de kosten. Hiermee hoopt het bedrijf 35 miljoen euro te besparen. Eerder kondigde TomTom aan de boekwaarde van het overgenomen kaartenbedrijf Tele Atlas te verlagen: wederom vanwege de tegenvallende verkoopcijfers.

Bron foto: jeffwilcox (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond