Deel dit artikel
-

Axel Springer in laatste fase overname Stepstone

De Duitse uitgeverij Axel Springer wil recruitmentbedrijf Stepstone van de beurs halen. Aandeelhouders kunnen vanaf vandaag hun effecten aanbieden tegen een premie van 26,5 procent.

Het Duitse bedrijf wil trekt ongeveer 60 miljoen euro uit om de nog uitstaande aandelen Stepstone over te nemen. De details van het bod werden vrijdag jongstleden na sluiting van de beurs bekend.

Vanaf vandaag tot en met 12 oktober kunnen de aandeelhouders hun stukken aanmelden. Zonder verdere tegenslag hopen de bedrijven de overname voor half oktober af te ronden. Stepstone

Met de overname van een Europees werkende recruiter wil de uitgeverij zijn online activiteiten versterken. Stepstone komt te vallen onder de ‘online classifieds’, een terrein waar de Duitsers in hun thuisland alleen nog maar met onroerend goed in actief zijn. Daar komt nu de component Banen bij.

Door de huidige economische malaise, echter, zag Stepstone de online component in zijn omzet dalen van tweederde naar de helft.

Axel Springer nam in december 2008 een belang van 33 procent in Stepstone. Op 2 september 2009 vergrootte het zijn belang tot 52,3 procent en maakte de intentie tot volledige overname bekend. Stepstone boekte over het tweede kwartaal van 2009 een omzet van 24,7 miljoen euro.

Axel Springer is in Duitsland eigenaar van verscheidene nationale en regionale uitgaven. Internationaal richtte het zich tot nu toe enkel op Spanje, Frankrijk, Zwitserland en in het oosten op Polen, Rusland, Tsjechië en Hongarije (portfolio).

Foto: nagillum (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Bas van de Haterd

De vraag is, zullen ze nu ook proberen de totaljobs groep van Reed over te nemen? Beide (Stepstone en totaljobs) zitten samen in 'the network' en hebben bijna 0 overlap (enkel Nederland geloof ik).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond