Deel dit artikel
-

Vente Privée breidt uit met reizen

De besloten winkelclub Vente Privée gaat ook in Duitsland reizen aanbieden naast kleding. Ook daarbij geldt de regel dat enkel leden van de ‘exclusieve online club’ met forse kortingen een reis kunnen kopen.

Vanaf volgende maand krijgen Duitse leden van Vente Privée regelmatig reizen aangeboden met kortingen die oplopen tot dertig procent. Net als bij kleding worden de kortingen gerealiseerd omdat er grote hoeveelheden worden afgenomen en het internetbedrijf geen fysieke winkels hoeft aan te houden.

Dat maakt het bedrijf bekend met een e-mail aan zijn leden.

In Frankrijk is Vente Privée al enige tijd actief met de handel in reizen. Het is niet bekend wat dat financieel gezien oplevert. Het staat echter vast dat het bedrijf zijn algemene forse groeitrend vasthoudt.

De omzet over 2009 kwam uit op 700 miljoen euro. Naar verwachting gaat het dit jaar over de miljard heen, met een nettowinst van 70 miljoen. Dertig procent van de omzet wordt buiten Frankrijk gerealiseerd.

De Duitse markt is al bekend met ‘social shopping voor reizen’. Het bedrijf Triphunter was ook een besloten winkelclub in de reisbranche. Die werd echter overgenomen door Brands4friends, wat tot dat moment een besloten kledingwinkel was. Ook daar kom je enkel op uitnodiging binnen.

Besloten beauty-shops, een mogelijk volgende uitbreiding, zijn er vooralsnog weinig.

Nederland kent ook social shopping clubs. De bekendste daarvan zijn ShopVIP, Vente Exclusive en 42Hrsclub. ShopVIP boekte over 2009 een omzet van 2,5 miljoen euro en levert tevens de technologie achter Marktplaats’ Slimme Deals. Vente Exclusive boekte in thuisland België en Nederland samen een omzet van 6,5 miljoen euro.

Dit soort besloten webwinkels werkt tegenovergesteld van reguliere webwinkels. De nog betrekkelijk nieuwe categorie shops is door zijn gesloten karakter niet vatbaar voor zoekmachineoptimalisatie, noch voor prijsvergelijkingssites.

Foto: danseprofane (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond