Deel dit artikel
-

3D-printer breekt alle records op Kickstarter

Een nieuwe 3D-printer van Glowforge heeft binnen dertig dagen 27,9 miljoen dollar aan financiering opgehaald via Kickstarter. Daarmee is het oude record van Pebble Time met 20 miljoen dollar gebroken.

De 3D-printer van het Amerikaanse Glowforge oogt als een normale printer, maar werkt met laser. Het bouwt geen laagjes op uit plastic of andere materialen, maar snijdt in bestaande materialen, of dat nu leer of chocolade is. Zelfs een MacBook kan worden voorzien van fraaie versieringen. Om dikte van de materialen te kunnen meten beschikt de printer over twee camera’s.

Het bedrijf uit Seattle had niet meer dan 100.000 dollar nodig om de productie te kunnen starten, maar zag een bestelling ‘iedere minuut’. Dat is opmerkelijk, omdat de verkoop van 3D-printers aan particulieren niet echt van de grond lijkt te komen.

De camera is het geesteskind van Dan Shapiro, die ook bordspel Robot Turtles heeft bedacht. Het bedrijf telt 14 werknemers en zal zijn eerste printers volgend jaar opleveren.

De uiteindelijke prijs wordt 3995 dollar, maar tijdens de campagne kon de printer voor 1995 dollar worden besteld.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

9 Reacties

Case

Dit is GEEN 3D printer.

Jan Libbenga

Het is zoal uitgelegd geen traditionele 3D printer, maar snijdt wel degelijk in drie dimensies. De term die men zelf hanteert is 3D laser printer.

Simon

“maar zag een bestelling ‘iedere minuut’.”

Letterlijke vertaling vanuit het Engels fail

Carlo

Dit is inderdaad geen 3D printer. Bij 3D printen (additive manufacturing) wordt er materiaal toegevoegd om objecten op te bouwen. Dit is een laser snijder en lasergraveermachine waarbij door het verhogen van de kracht van de laser materiaal wordt gesneden of gegraveerd. Er wordt alleen materiaal weggehaald en niets toegevoegd. Wat deze campagne bijzonder maakt is dat het een apparaat is met consumenten in gedachte en niet professionals waardoor de bediening heel eenvoudig lijkt te zijn, de vorm er uit ziet als iets wat je wel in je kantoor wilt neerzetten. Daarnaast is de prijs in verhouding tot wat er al bestaat laag. Nieuw is het principe in ieder geval niet.

Frans

De meeste 3D-printers stapelen lagen, maar industriële 3D-printers werken zoals deze laser 3D printer doet: door materiaal weg te snijden.

Michiel

Knap dat ze in zo’n korte tijd zoveel geld bijeen hebben gehaald. Maar soms vraag ik mij af of mensen wel weten wat ze nu exact kopen. Dit is inderdaad geen printer, maar gewoon een laser cutter met goede software (ook maar zien wat daar uiteindelijk van terecht komt). In het filmpje zie je mooie 3D objecten, maar dat betekend gewoon old school de laser gesneden lagen aan elkaar plakken met lijm of naaien etc. Echte nieuw? Nee, maar wel goed geprijst. En hoe zit het met de veiligheid? Bij laser snijden komen dampen vrij. Ik ben benieuwd.

Paul

inderdaad slecht vertaald, oude record van 20mln, niet met 20mln verbroken

Jan Libbenga (Emerce)

Dat is dan ook wat bedoeld wordt. ‘Met’ gebruikt om twee keer ‘van’ te vermijden.

Silvester

Toch bestellen? bespaar $100.- met de volgende link:

http://glowforge.com/referred/?kid=UQXxY9

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond