Deel dit artikel
-

Bezorger BloomPost zet nieuwe technologie in om bloemen langer vers te houden

Dankzij een uitvinding die al geruime tijd toegepast wordt in de groente en fruitindustrie door partnerbedrijf Perfotec, is online bloemenbezorger BloomPost naar eigen zeggen in staat om de zuurstofbehoefte van de bloemen, die vers van het land komen, door te meten.

Een microlaser bewerkt de verpakking vervolgens zodanig dat de bloemen net voldoende zuurstof krijgen om in leven te blijven en te weinig om door te groeien. De bloemen worden daardoor als het ware in slaap gebracht en kunnen vijf dagen zonder water.

Zodra de ontvanger de bloemen ontwaakt, staat de bos gegarandeerd nog negen dagen vers op vaas.

De techniek werd in de eerste fase al toegepast op zogenaamde ‘brievenbusbloemen’: een bos rozen verpakt in de bijzondere folie, die door de brievenbus past.

Snds deze week zijn ook de grote boeketten als bloemencadeau samen te stellen en worden deze door de koerier met wenskaart en in stijlvolle cadeauverpakking bezorgd.

BloomPost houdt bij het ontwikkelen van nieuwe producten en verpakkingen continue rekening met maatschappelijk verantwoorde aspecten. Zo zijn alle bloemen 100% fair flowers fair plants gecertificeerd, wordt er bewust met energie omgegaan en zijn de verpakkingsmaterialen biologisch afbreekbaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond