Deel dit artikel
-

Alibaba’s Lazada koopt buitenlandse online supermarkt

Het voormalige Zalando-zusje Lazada, tegenwoordig in handen van de Chinese Alibaba Group, heeft in Singapore de online supermarkt RedMart overgenomen.

Met de overname krijgt Lazada toegang tot nieuw assortiment, dat van een supermarkt, maar ook een erg snel fulfillmentsysteem. RedMart kan bevroren en dagverse goederen leveren in tijdvakken van twee uur. Onder de nieuwe eigenaar kan het zijn assortiment bovendien snel uitbreiden.

Hoeveel geld met de overname is gemoeid, houden de partijen voor zich.

Afgelopen voorjaar kocht Alibaba Group alle filialen van Lazada van Rocket Internet en diens mede-investeerders. Het was het afscheid van winkels in Indonesië, Maleisië, de Filipijnen, Singapore, Thailand en Vietnam die sterk waren gemodelleerd op Zalando. Modewinkels. In een halfjaar tijd turnde Alibaba de winkels in om van supermarkt tot warenhuis (voorbeeld).

Foto: aotaro (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

.

Lazada was niet door Rocket Internet gemodelleerd naar Zalando, maar naar Amazon. Lazada bood wel kleding aan, maar dit was slechts een van de vele verschillende categorieen waarbij er oorspronkelijk juist veel nadruk op elektronica/mobile lag.

De Rocket Internet bedrijven die wel gemodelleerd zijn naar Zalando zijn nu (bijna) allemaal ondergebracht bij de Global Fashion Group. Voor Zuidoost-Azie is dit Zalora.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond