Deel dit artikel
-

Apple leverancier Foxconn kan vraag iPhone 6 niet aan

Apple leverancier Foxconn kan de vraag naar de nieuwe iPhone 6 niet aan. Dat meldt The Wall Street Journal. Er zijn niet minder dan 200.000 werknemers aangesteld in Zhengzhou, China. Daar draaien 24 uur per dag honderd productielijnen.

Foxconn is de enige leverancier van de iPhone 6 Plus (het grotere model) en de fabriek is verantwoordelijk voor de productie van het grootste deel van de 4,7 inch versie. De productie van 140.000 iPhone 6 Plus en 400.000 iPhone 6 per dag is nog nooit zo hoog geweest. Daar komt bij dat veel modellen worden afgekeurd. Slechts vijftig tot zestig procent van de schermen blijken goed. De grotere iPhone 6 heeft daar minder last van.

Inmiddels zouden er stakingen zijn uitgebroken in een (iPhone)fabriek in Brazilië, al is niet duidelijk of die ook iPhone 6 levert.

Op de eerste dag van de voorverkoop zijn een record aantal bestellingen geplaatst voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus. In de eerste 24 uur alleen al zijn er meer dan vier miljoen nieuwe iPhones besteld, liet Apple weten. In Nederland komt de iPhone 6 eind september op de markt.

Volgens geruchten lanceert Apple op 21 oktober behalve Yosemite OS nieuwe iPads.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond