Deel dit artikel
-

CEO bitcoinwisselkantoor Mt. Gox gearresteerd in Japan

Mark Karpeles, de voormalige directeur van het vorig jaar ontmantelde bitcoinwisselkantoor Mt. Gox, is zaterdagochtend in Japan zijn gearresteerd op verdenking van het wegsluizen van honderden miljoenen dollars aan virtueel geld. Dat melden Reuters en andere media.

Vorig jaar kwam Mt. Gox, toen een van de grotere wisselkantoren voor bitcoins, in de problemen door het verlies van 750.000 bitcoins ter waarde van 480 miljoen dollar. De bitcoin had rond februari 2014 zijn hoogste koers bereikt. Karpeles, afkomstig uit Frankrijk maar getrouwd met een Japanse, claimde destijds dat Mt. Gox was gehacked.

De verdenking dat Karpeles zelf de hand heeft gehad in het verlies bestond al langer. Of de politie hard bewijs tegen hem heeft, is niet bekend. Karpeles heeft de beschuldigingen steeds ontkend.

Er waren wel verschillende aanwijzingen dat Karpeles zijn verantwoordelijkheden heeft veronachtzaamd. Wired publiceerde eerder dit jaar een insideverhaal, waaruit blijkt dat Karpeles steeds meer uitgekeken raakte op de dagelijkse beslommeringen van Mt. Gox. Hij was bezig een bitcoincafé op te zetten en Mt. Gox zou 51 miljoen dollar in dat avontuur hebben gestopt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond