Deel dit artikel
-

Consortium koopt BlackBerry

Investeringsbedrijf Fairfax Financial wil BlackBerry voor 4,7 miljard dollar overnemen. Daartoe hebben beide partijen vandaag een intentieovereenkomst getekend. Fairfax betaalt 9 dollar per aandeel.

Fairfax is de grootste aandeelhouder van BlackBerry met een belang van tien procent. Er zijn ook nog andere kopers bij de koop betrokken, maar die zijn niet bekend. Dit weekend viel ook de naam van oprichter Mike Lazaridis. Het consortium leent de 4,7 miljard bij onder meer BofA Merrill Lynch en BMO Capital Markets.

De overname moet in november voltooid zijn, maar BlackBerry mag intussen nog altijd met andere partijen praten. Fairfax CEO Prem Watsa benadrukte tegenover de Canadese krant The Globe & Mail dat men BlackBerry in Canada wil houden.

Vrijdag werd bekend dat het Canadese bedrijf 4500 medewerkers zal ontslaan, veertig procent van het wereldwijde personeelsbestand. Het ontslag volgt op een verlies van bijna een miljard dollar (740 miljoen euro) in het tweede kwartaal van dit jaar.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeffry

Zelf inmiddels ook van mijn blackberry afgestapt. Want eerlijk is eerlijk. Zowel op de consumentenmarkt als zakelijke markt hebben de blackberry’s niet veel toe te voegen. Niet voor zakelijk apps als voor prive apps of games. http://www.roulette.nl heeft in ieder geval geen blackberry gebruikers als bezoekers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond