Deel dit artikel
-

Diepe zwarttinten, rijke kleuren

Het buzzwoord op de IFA in Berlijn is zonder twijfel HDR, kort voor High Dynamic Range. Deze technologie zorgt in televisies voor diepe zwarttinten en rijke kleuren.

Sony kondigde vandaag aan dat meerdere van zijn 4K Ultra HD-televisies HDR zal ondersteunen. Naast de eerder aangekondigde X94C-reeks en de X93C-reeks, voegt Sony nu ook HDR-ondersteuning toe aan de X91C-reeks, de X90C-reeks, de X85C-reeks en de S85C-reeks via een netwerk-update die dit jaar nog beschikbaar komt.

Diezelfde HDR duikt ook op in het vlaggenschip dat Panasonic vandaag aankondigde: een OLED-televisie van 65 inch. Het bijzondere aan OLED-schermen is dat elke individuele organische pixel van de schermen zelf voor licht en kleuruitvoer kan zorgen. Een scherm kan daardoor licht en kleuren produceren met een mate van nauwkeurigheid en dynamiek die traditionele televisies niet kunnen realiseren. OLED-schermen kunnen zelfs nog diepere zwarttinten bereiken dan de legendarische plasmatelevisies die je tegenwoordig nergens meer ziet. Over de beschikbaarheid van TX-65CZ950 zijn nog geen mededelingen gedaan.

Intussen is Sony samenwerkingen aangegaan met videostreamingdiensten als Amazon Video om gebruikers nog meer content aan te bieden in HDR. Want aan die mooie technologie heb je weinig zonder bijpassende beelden.

Amazon bood zijn Prime-leden als eerste HDR-content aan met de Amazon Original-reeks ‘Mozart in the Jungle’, en is druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe HDR-content.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond