Deel dit artikel
-

Dixons.nl gaat elektronica verhuren

Dixons stopt online met verkoop van elektronica, in plaats daarvan kunnen klanten apparaten huren.Op de site is te lezen: ‘Bij het nieuwe Dixons koop je geen spullen, je huurt ze: je wasmachine en je droger, je tv, je laptop en je tablet. Want steeds meer mensen willen huren in plaats van kopen. En dat is slim.’

Dixons onderscheidt aanvankelijk drie verschillende productcategorieën: beeld & geluid, laptop & tablet en witgoed. Klanten kunnen kortstondig huren of een meerjarig huurcontract afsluiten. Voordeel van huren is dat een kapot exemplaar binnen een dag wordt vervangen. De huurcontracten lopen via Elbuco.

De partners zien een trend. Vorige maand ‘lagen’ er leasecontracten voor auto’s in de schappen van Albert Heijn en ook het onderling delen van diensten en goederen is in opkomst, zoals Peerby en Airbnb.

Eerder dit jaar sloot Dixons alle fysieke winkels nadat Relevant Holdings het bedrijf had overgenomen uit een faillissement.

 

Foto: Metro Centric (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Maurice Vos

En dat voor slechts 2x de nieuwwaarde. Koopje… ahum

Henk

Als je naar de bedragen kijkt die gevraagd worden voor de huur is het tegen het criminelen aan. Op zijn minst zeer discutabel, waarbij alleen de echte zwakke in de samenleving nog dieper de shit in geduwd worden. Als een Junk tegen woekerprijzen je dope aanbieden.

Simpel voorbeeld website. Miele wasmachine, contract 84 maanden.. x 34 euro = 2800 euro voor een machine die 890 euro kost bij coolblue. Dus ruim 3x over de kop en dan ben je nog geen eigenaar.

Zeger

Skala is weer terug!

MarioVisie

Skala is nooit weggeweest, sterker nog, Skala en Dixons zijn nu van het zelfde bedrijf.
Overigens jammeer hoeveel sites dit bericht hadden, en niemand blijkbaar ook maar gekeken heeft naar wat men nu biedt.

Henk

De verdere algemene voorwaarden doen ze ook nog eens alles aan om nog meer geld uit de zakken te kloppen..

“Door het aangaan van de Overeenkomst met Elbuco neemt Huurder deel aan het Elbuco Service Plan”
Nog extra geld om brand en waterschade af te kopen.. en ook je overlijden. Nou nou.. uiteraard is diefstal en vandalisme gewoon van rekening voor de huurder.

– extra administratiekosten bij acceptgiro

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond