Deel dit artikel
-

Bedrijfsresultaat Docdata daalt tot 1,9 miljoen euro

De omzet van Docdata, fulfillmentpartner van onder meer Bol.com, is in het eerste halfjaar 2015 met 8,7 miljoen euro gestegen tot 85,1 miljoen. De brutowinst daalde echter naar 13,2 miljoen euro, vergeleken met 18,1 miljoen in het eerste halfjaar 2014.

Het bedrijfsresultaat voor financieringsresultaat (EBIT) is in het eerste halfjaar 2015 uitgekomen op 1,9 miljoen ten opzichte van 5,1 miljoen in het eerste halfjaar 2014. Dat komt vooral door dochter IAI. De omzet van dit bedrijfsonderdeel is ten opzichte van het eerste halfjaar 2014 gedaald voornamelijk als gevolg van minder afgeleverde document security systemen.

Het aandeel van Zalando in de groepsomzet is verder teruggelopen tot 14,7 procent. Het aandeel van Bol.com is daarentegen gestegen tot 17,8 procent (eerste halfjaar 2014: 14,7 procent). De groei van Docdata wordt overigens breed gedragen; vrijwel alle klanten droegen aan de groei bij.

Docdata verwacht voor het tweede halfjaar 2015 een soortgelijk beeld als voor het eerste halfjaar. De beëindiging van de dienstverlening voor Brands4Friends en Deutsche Bahn zal volgens Docdata zeker invloed hebben.

Deel dit bericht

1 Reacties

Shaniqua Pastoraat

Deze bedrijfje is wel mooi hoor. Ik bestel regelmatig ook zo’n docdata bij de bol com en je weet het is een goed merk. Je weet.
Ja ook ik bestel die product graag. Ja ook ik weet het te vinden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond