Deel dit artikel
-

‘Een zoekmachine met vouwdozen voor webwinkeliers’

Dozenzoeken.nl is een nieuwe, gespecialiseerde zoekmachine die enkel en precies doet dat de titel zegt: dozen vinden. Webwinkeliers vinden er direct beschikbare dozen of kunnen er offertes aanvragen.

Raymond van Rijs van bedenker Doublemedia uit Vlaardingen: “Wij zijn zelf ook actief met meerdere webwinkels en ervaren dat het zoeken van vouwdozen erg tijdrovend kan zijn. Daarnaast hebben veel leveranciers veel dozen van reguliere afmetingen gewoon klaarliggen.”

De ondernemer telde één en één bij elkaar op en ontwikkelde Dozenzoeken.nl. Winkeliers vullen er de gezochte afmetingen van vouwdozen op in en krijgen te zien welke leverancier het gevraagde materiaal kan leveren tegen welke prijs. Inmiddels zijn twee dozijn leveranciers aangesloten “en we sluiten dagelijks nieuwe feeds aan om het assortiment groter te maken.”

“Toen wij begonnen in de e-commerce, wilde we niet investeren in grote aantallen dozen en we hadden niet de ruimte om dozen op te slaan. Je haalt de dozen dan weg bij leveranciers die ze op voorraad hebben liggen. Uit voorraad bestel je al vanaf slechts tien of twintig stuks. Met onze tool zoek je met een zoekopdracht door inmiddels bijna duizend dozen en zie je direct de match in percentages.”

Daarnaast biedt de site de mogelijkheid om offertes aan te vragen bij de aangesloten leveranciers van vouwdozen. “De prijzen voor dozen verschillen nogal per leverancier. We hebben in Nederland zo’n zeventig leveranciers die dozen kunnen leveren waarvan de helft het ook nog eens voor je op maat kan maken. Met één offerteaanvraag, kunnen meerdere leveranciers via ons een aanbod doen.”

Foto: Jared Tarbell (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

KoalaBear

Wel grappig. Alleen kloppen de prijzen nog niet helemaal. Lijkt wel of ze een prijs excl. btw nogmaals de BTW eraf halen. Ook zou het handig zijn als je wat minder dozen wil om meteen ook de prijs voor de kleinste aantal te tonen. Dus bijv € 0,16 – € 0,48, dan weet je meteen als je er maar 25 nodig hebt (minimale bijv), dat je € 0,48 betaald per doos.

Raymond

Hoi KoalaBear,

Dank voor je feedback! Ga het noteren 🙂
Enig idee welke maat je had ingevoerd? Dan kan ik dit even nakijken. De prijzen zijn vrijwel altijd exclusief BTW en worden 1 op 1 overgenomen van de leverancier.
We proberen het aanbod elke nacht opnieuw te importeren zodat de prijzen altijd up to date zijn.
Ben benieuwd.

Peterpan

Erg handig! Een proces waar wij altijd erg veel tijd mee kwijt zijn. Op deze manier snel en makkelijke de scherpste prijs inzichtelijk.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond