Deel dit artikel
-

Emerce eFinancials: Frijters over Knab

René Frijters, een van de oprichters van de nieuwste bank van Nederland, Knab, is keynote spreker tijdens Emerce eFiancials 2012, morgen in Bussum.

In september werd Knab voor het eerst aangekondigd. Formeel presenteert Knab zich als een zelfstandige bank, maar bankverzekeraar Aegon is honderd procent aandeelhouder. Knab opereert ook onder de banklicentie van de verzekeraar.

Knab moet bankieren persoonlijk relevant maken, aldus Frijters. “Onze klanten krijgen van ons alerts die specifiek op hun situatie van toepassing zijn. Zodat je niet onnodig rood hoeft te staan, maar ook ontvang je bijvoorbeeld een alert als je persoonlijk voordeel kunt behalen, door fiscale regelingen die voor jouw situatie gelden.”

Voor de complete dienstverlening van Knab betalen klanten vijftien euro per maand. Daarvoor kan ‘echt onafhankelijk advies’ worden geleverd, zonder verkoopmotief. Daarom werkt Knab met een onafhankelijk netwerk van financieel experts. Klanten betalen expliciet voor financieel advies als ze hierop een beroep willen doen. Frijters: “We hebben er bewust voor gekozen geen eigen verkoopadviseurs in dienst te nemen, maar werken samen met onafhankelijke financieel experts.”

Luisteren naar de klant, innovatie en een klantgerichte bedrijfscultuur zijn de factoren die volgens Frijters een organisatie tot een succes maken. Hij bewees het al eerder. Frijters begon zijn loopbaan als ICT consultant en functioneel ontwerper, maar werd al gauw directeur sparen, betalen en beleggen bij DSB Bank. Daarnaast was hij oprichter van Alex Beleggersbank.

Knab wil over vijf jaar meer dan honderdduizend klanten hebben.

Emerce eFinancials wordt donderdag 1 november gehouden in ’t Spant in Bussum.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond