Deel dit artikel
-

Finland trekt geld uit voor ontslagen Microsoft werknemers

De Finse overheid gaat extra geld ter beschikking stellen om de klap van 2300 ontslagen bij Microsoft op te vangen. Premier Juha Sipilä zegt dat de ontslagen werden verwacht, maar dat de kennis niet verloren mag gaan.

Microsoft kondigde gisteren massaontslagen aan, zowel in de VS als in Finland. De voormalige Nokia-vestiging in Salo zal zelfs geheel worden gesloten. Ongeveer de helft van de Finse medewerkers blijft over.

Het bedrijf wil voortaan minder smartphones maken en zich ook terugtrekken uit markten waar de Lumia toestellen matig verkopen. Vorig jaar brachten Nokia en Microsoft nog negen verschillende toestellen op de markt. Analisten waren woensdag sceptisch over de marktkansen van Microsoft, vanwege het geringe marktaandeel.

Finland was al flink geraakt door eerdere ontslagen, maar nu gaat het om twee keer zoveel banen. Het land wil daarom een beroep doen op Europese fondsen om de werknemers aan nieuw werk te helpen. Zo kan hun kennis worden ingezet voor de Internet of Things, zorgtechnologie en intelligent transport.

Wellicht kan een deel terecht bij het oude Nokia, dat binnenkort weer eigen smartphones wil gaan ontwikkelen, dit keer met Android software.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond