Deel dit artikel
-

Gebruik iDEAL verdubbeld in twee jaar

De Nederlandse consument betaalt zijn online aankopen het liefst met internetbankieren. Het gebruik van iDEAL is in twee jaar verdubbeld tot 115 miljoen transacties.

En die groeiende trend zal alleen maar aanhouden, meent de beheerder van iDEAL. Het bedrijf Currence publiceert transactiecijfers waaruit de grote groei van iDEAL blijkt.

De maand oktober was een topmaand voor de Nederlandse banken in de e-commercemarkt. Voor het eerste ontvangen ze meer dan tien miljoen betalingen van klanten aan internetwinkels via internetbankieren (10,55 miljoen).

Voorts laat dit overzicht zien dat het aantal iDEAL-betalingen aanzienlijk sneller groeit dan e-commercemarkt an sich. Webshops noteerden gezamenlijk afgelopen jaren tussen de tien en vijftien procent groei. Aangezien Currence een verdubbeling in transacties noteert, is het aannemelijk dat de consument meer kleine transacties doet. Of, anders gezegd, meer vertrouwen krijgt in e-commerce en makkelijker naar een webshop wandelt.

Een andere opmerkelijkheid uit het bericht van Currence is, dat ‘achteraf betalen’ in een keer op de kaart staat. Bedrijven als Afterpay en Klarna stonden vorig jaar nog niet op het lijstje met ‘aangeboden betaalmethoden’.

Beide bedrijven zien hun diensten nu in circa acht procent van de winkels worden aangeboden. Zij stellen de consument in de gelegenheid items te bestellen, te laten opsturen en pas als de zending is goedgekeurd hoeven ze te betalen.

Foto: Peter Moons (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond