Deel dit artikel
-

Gefuseerd Ziggo verliest 47.000 abonnees

Het gefuseerde Ziggo en UPC is het afgelopen kwartaal 47.000 abonnees kwijtgeraakt als gevolg van concurrentiedruk en de integratie van de diensten. Wel kwamen er 10.000 breedband internet abonnementen bij, 29.000 mobiele abonnementen en 44.000 klanten voor Horizon TV.

De omzet voor Nederland ging naar 707 miljoen dollar, winstcijfers per land worden door moeder Liberty Global niet meer gemeld (pdf). Ziggo blijkt nog altijd een forse schuld te hebben van 7,8 miljard dollar.

De vooruitzichten zijn echter niet ongunstig. Ziggo meldt over het eerste kwartaal van 2015 een stijging van de opbrengst per abonnee van 4,2 procent. De kabelaar spreekt van ‘significante vorderingen’ op het gebied van mobiel, waaronder de voorbereiding van de introductie van 4G op termijn en de aanhoudende uitbreiding van het aantal WifiSpots, die moeten zorgen voor een nog betere klantervaring.

In het servicegebied van voormalige UPC blijkt verder een sterke vraag te zijn naar Horizon TV. Zo’n 375.000 abonnees hebben de interactieve decoder in huis.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond