Deel dit artikel
-

Groupon koopt appontwikkelaar Glassmap

Kortingsite Groupon gaat Foursquare achterna met de overname van de mobiele app Glassmap. Daarmee kunnen gebruikers straks makkelijker aanbiedingen in hun directe omgeving ontdekken.

Het gelijknamige bedrijfje is van drie Stanford-studenten Geoffrey Woo, Jon Zhang en Jonathan Chang en draaide enige tijd mee in het programma van de Amerikaanse incubator Y Combinator.

Glassmap lijkt op Apples Find My Friends of Google Lattitude, maar is gebaseerd op het vriendennetwerk van Facebook. Eigenlijk een soort van Find My Facebook Friends. Alleen als vrienden de app ook gebruiken verschijnen ze op de virtuele kaart.

De startup gaf hoog op van het zuinige gebruik van de app, die hoewel het op de achtergrond werkt de batterij van de smartphone niet meteen leegtrekt.

Dat Groupon andere plannen heeft met de app blijkt wel uit het feit dat de huidige app half februari uit de lucht zal worden gehaald. De vraag is dan ook of er nog sociale component overblijft of dat vrienden volledig worden vervangen door koopjes.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond