Deel dit artikel
-

Hilco redt voorlopig Free Record Shop

De Belgische tak van Free Record Shop lijkt voorlopig gered door investeringsmaatschappij Hilco, maar pas eind december wordt er besloten over een overname. Hilco is de eigenaar van de beroemde HMV-keten in Groot-Brittannië en Canada. Zij staan garant voor leveringen.

De curatoren hebben bevestigd dat zij met Hilco een ‘beheersovereenkomst met observatieperiode en overdracht van voorraad’ hebben afgesloten. Voorwaarde is wel dat er geleverd blijft worden. Hilco ziet het als een proefperiode.

Voor de Belgische winkels werd eerder deze maand faillissement aangevraagd. Daarmee dreigden 230 mensen op straat te komen staan en 68 vestigingen te worden gesloten. De leveringsproblemen zijn ontstaan omdat eigenaar Procures onvoldoende geld heeft. Dit tekort treft ook de Nederlandse winkels. Hilco zal ook daar garant voor staan.

Volgens curator Peter Verstraeten zijn er naast Hilco ook andere partijen geïnteresseerd in de Belgische winkels.

Deel dit bericht

2 Reacties

Edje

Hilco, stop je centjes in een ander iets, dit zinkende schip staat met z’n voorkant al tijden onder water…..exit!
Vd Geest heeft z’n biezen niet voor niets al snel gepakt, die kent de cijfers en de vooruitzichten. Het hopen is dat er door de acties van FRS niet nogmaals (binnen welke termijn dan ook) consumenten de dupe gaan worden (denk aan cadeaucards, vooraf betaalde bestellingen etc)

ralph

Ze hopen op een flinke winst met deze maanden. Vraag me af of er echt wel na dit jaar nog een Free Record Shop zal zijn. Klanten zijn de dupe en het personeel ook weer. Geld gooien in een bodemloze put. Procures had eerst hun leveranciers voor elkaar moeten fiksen ipv winkel ombouwen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond