Deel dit artikel
-

Meer samenwerking tussen hoger onderwijs en high tech bedrijven Brainport

Op initiatief van hoger onderwijsinstelling Fontys tekenden de TU/e, Summa College, Brainport Industries, branchevereniging High Tech NL, Vanderlande, VDL-ETG, ASML en Fokker Landing Gear convenanten met Fontys Centre of Expertise High Tech Systems & Materials (CoE HTSM). Het akkoord moet ervoor zorgen dat onderwijs en bedrijfsleven intensiever gaan samenwerken op het gebied van robotica, 3D-printing, sensortechnologie en high tech systems.

De vierde industriële revolutie, Smart Industry, maakt intensiever samenwerken op deze vlakken noodzakelijk. Daarom komt Fontys met een actieprogramma met tien fieldlabs om focus aan te brengen in de versnelling van de innovatie in Nederland, zo stelt de onderwijsinstelling.

In het fieldlab Flexible Manufacturing neemt Fontys deel om samen met de bedrijven te onderzoeken hoe we in Nederland slimmer en sneller kunnen produceren. Kennis uit het onderwijs moet nog beter worden ingezet en vertaald naar innovatieve productietechnologieën.

Met dit convenant breidt Fontys CoE HTSM haar samenwerking uit met grote internationale spelers in de High Tech sector.

Het Fontys CoE HTSM onderzoekt onder meer of bedrijven bepaalde producten beter met een 3D-printer kunnen maken in plaats van met CNC-draai- en freesbanken. En hoe een nieuwe generatie robot snel op de werkvloer kan worden gebruikt, maar ook hoe visionsystemen de tuinbouw efficiënter kunnen maken. Verder verzorgt het CoE HTSM trainingen en workshops voor werknemers van bedrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond