Deel dit artikel
-

MWC: Chinese mobieltjesmakers willen de markt op

Huawei heeft vanmiddag in Barcelona de nieuwe Ascend P2 aangekondigd. Het Chinese bedrijf hoopt met dit toestel eindelijk de smartphonemarkt te veroveren. De ambities gaan zelfs verder. “We willen straks tot de top 100 wereldmerken behoren”.

Met een 4,7 inch scherm, een resolutie van 1280 bij 720 pixels, 13 megapixel camera, een quadcore-chip van 1,5 GHz en Android 4.1.2. valt de Ascend P2, de opvolger van de niet al te dure P1, nauwelijks uit de toon, en dat was ook de boodschap die de Chinese gigant vanmiddag wilde overbrengen. ‘We zijn een net zo aantrekkelijk merk als alle andere,’ aldus woordvoerder Amy Lou. De prijs valt ook nog mee: 399 euro.

Huawei is de derde fabrikant van mobiele telefoons ter wereld, maar als niet als het om smartphones. gaat Het bedrijf richtte zich tot nu toe op goedkopere Android smartphones en toestellen met Windows Phone, maar kan nog niet bogen op de marketingkracht van de Zuid-Koreanen (Samsung en LG). De Ascent P2 moet daarin verandering brengen omdat Huawei nu definitief de smartphone-markt op wil.

Huawei was niet het enige Chinese bedrijf met nieuws. Lenovo, dat ooit de laptoptak van IBM overnam, kondigde vandaag twee nieuwe 7 inch tablets en één tablet van 10 inch aan, beide draaiend onder Android. De grootste is vooral bedoeld voor multimediadoeleinden. Het scherm heeft een brede kijkhoek en is uitgerust met een micro-HDMI poort. Daarnaast zijn er twee 7 inch IdeaTab tablets verschenen. Beiden hebben schermen van 7 inch. Alle drie de tablets hebben een 5 megapixel camera.

De derde grote fabrikant ZTE organiseert morgen een persconferentie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond